Home » Frontpage » Grantul european „PROFESIONIȘTI ÎN DOMENIUL ARTELOR ȘI JURNALISMULUI” a fost lansat cu succes

Grantul european „PROFESIONIȘTI ÎN DOMENIUL ARTELOR ȘI JURNALISMULUI” a fost lansat cu succes

1 Flares Filament.io 1 Flares ×

mini-_MG_7141Universitatea Hyperion din București a lansat miercuri, 21 mai 2014, începând cu ora 12:00, proiectul european pentru studenții Facultăților de Arte, Jurnalism, Litere și Limbi Străine – „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”. Conferința de lansare a proiectului a avut loc în Corpul B al Universității, Etaj 3, Amfiteatrul 3.2.

La evenimentul de lansare a proiectului au asistat rectorul Universității Hyperion – prof. univ. dr. Sever Irin SPÂNULESCU, managerul proiectului – prof. univ. dr. Ion MARIN, asistentul manager – conf. univ. dr. Vlad LEU, decanul Facultății de Litere și Limbi Străine – conf. univ. dr. Sandra ISTRATE, reprezentantul firmei SOFT TEHNICA (partener al proiectului), reprezentantul Teatrului Masca (partener în acest proiect), aproape 150 de studenți interesați de acest grant, dar și membrii Biroului de Presă al Universității Hyperion, și alte cadre universitare.

Managerul de proiect, Ion Marin, le-a prezentat integral celor din sală proiectul pe care-l coordonează și s-a bucurat de prezența numeroasă a celor veniți să afle care sunt mizele acestui grant ambițios.

„Sperăm ca proiectul să se bucure de succes”, a declarat la final domnul Ion Marin.

Asistentul manager al proiectului, Vlad Leu, a vorbit despre beneficiile aduse de participarea la practică în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri structurale și de coeziune pentru studenții de la Facultățile de Arte, Jurnalism, Litere și Limbi Străine,

iar conf. univ. dr. Sandra Istrate le-a comunicat celor din sală despre importanța promovării stagiilor de practică ale studenților din fonduri europene.

Cei prezenți la festivitatea de lansare au regăsit toate informațiile importante despre acest proiect al Universității și din materialele de informare primite (mapa proiectului, broșura, pliant, blocnotes, flyer-ul, pix și stick).

Programul „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului” are un obiectiv general precis: ca cei 390 de studenți din grupul țintă să dobândească cunoştinţe şi aptitudini practice prin participarea la stagiile de practică organizate în universitate şi în afara acesteia, în scopul accesului mai facil pe piaţa muncii.

Studenții celor 3 facultăți ale Universității Hyperion vor avea șansa să desfășoare activități specifice domeniului lor de pregătire în cadrul a 4 întreprinderi simulate înființate în Universitatea Hyperion, vor beneficia și de un studio online echipat complet și chiar de consiliere și orientare în carieră. La finalul proiectului, se va realiza un studiu de monitorizare privind gradul de integrare pe piața muncii a studenților.

Conferința de lansare s-a finalizat cu o masă festivă organizată de echipa managerială, unde cei care au implementat proiectul împreună cu cei care au participat la prezentare au tras concluziile acestei prime întâlniri.

„Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”; Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139799, nu este singurul grant de care beneficiază Universitatea Hyperion. El face parte dintr-o serie de 7 proiecte europene pe care această Universitate le desfășoară pentru studenții săi pe o perioadă de 18 luni.

Imagini de la conferința de lansare: albumul „Lansare „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”.

COMUNICAT DE PRESA – LANSARE PROFESIONISTI IN DOMENIUL ARTELOR SI JURNALISMULUI

Contact:

Manager de proiect

Ion Marin

E-mail: jurnalism.hyperion@gmail.com /ionmarin.hyperion@gmail.com

Tel: 021.323.55.94 / 0722.89.00.23

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 1 Flares ×

comments

  1. […] „Profesioniști în domeniul Artelor și Jurnalismului” […]

  2. […] Acest program a fost lansat în cadrul conferinței desfășurate pe 21 mai 2014. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 1 Flares ×