Home » Frontpage » A început practica în cadrul proiectului „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”

A început practica în cadrul proiectului „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

DSC_0001Universitatea Hyperion din București continuă seria activităților din cadrul proiectului european Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului.

Începând cu 1 iulie 2014, studenți ai Facultății de Arte „Geo Saizescu” din Universitatea Hyperion au început practica pe domeniile lor de specialitate la instituții private cu specific teatral, cinematografic și media. În perioada următoarea vor începe stagiul de practică și studenții Facultăților de Jurnalism și Litere și Limbi Străine.

Proiectul Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului are un obiectiv general precis: cei 390 de studenți de la cele 3 facultăți ale Universității Hyperion, care formează grupul țintă, să dobândească cunoştinţe şi aptitudini aplicate prin participarea la stagiile de practică organizate în universitate şi în afara acesteia, în scopul accesului mai facil pe piaţa muncii.

Acest program a fost lansat în cadrul conferinței desfășurate pe 21 mai 2014.

Evenimentul de lansare a proiectului s-a desfășurat cu participarea a aproape 150 de studenți interesați de acest grant și în prezența rectorului Universității Hyperion – prof. univ. dr. Sever Irin SPÂNULESCU, managerul proiectului – prof. univ. dr. Ion MARIN, asistentul manager – conf. univ. dr. Vlad LEU, decanul Facultății de Litere și Limbi Străine – conf. univ. dr. Sandra ISTRATE, reprezentantul firmei SOFT TEHNICA (partener al proiectului), reprezentantul Teatrului Masca (partener în acest proiect), precum și membrii Biroului de Presă al Universității Hyperion, alte cadre universitare.

Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismuluiproiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”; Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139799, nu este singurul grant de care beneficiază  Universitatea Hyperion. El face parte dintr-o serie de 7 proiecte europene pe care această Universitate le desfășoară pentru studenții săi pe o perioadă de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.artejurnalism.hyperion.ro.

Vă așteptăm la Universitatea Hyperion, ca să fiți parte din acest proiect european ambițios! Suntem aici pentru voi!

COMUNICAT DE PRESA – ARTE-JURNALISM, IULIE 2014

Contact:

Manager de proiect

Ion Marin

E-mail: jurnalism.hyperion@gmail.com /ionmarin.hyperion@gmail.com

Tel: 021.323.55.94 / 0722.89.00.23

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×