Home » CAMPANII » Workshop online pentru psihologi – trainer Cristiana Haica

Workshop online pentru psihologi – trainer Cristiana Haica

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

În perioada 22 – 23 septembrie 2023, Universitatea Hyperion din București va organiza online, workshop-ul pentru psihologi cu tema Tulburările alimentare – evaluare clinică și intervenție psihologică de tip psihoeducație nutrițională și terapie cognitiv comportamentală

Taxa – 500 lei

Credite COPSI – 15 credite

Trainer – Cristiana Haica – psiholog clinician principal

Programul cursului va fi anunțat după terminarea înscrierilor.

Cursul se adresează atât absolvenților de psihologie cu specializarea psihologie clinică, consiliere, cât și studenților, masteranzilor, medicilor, părinților sau celor interesați să se perfecționeze în acest domeniu.

Înscrierile se fac până la 15 septembrie 2023  trimițând un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com, care să conțină: Numele și prenumele cursantului, nr de mobil,  fotocopie după dovada achitării taxei de 500 lei, Denumirea cursului( Tulburările alimentare-Cristiana Haica).

Plata taxei de înscriere  poate fi efectuată fie prin casieria Universității Hyperion, parter, corp B, fie online/ prin bancă, pentru

Beneficiar: UNIVERSITATEA HYPERION BUCUREȘTI
CUI: 2836240
CONT IBAN: RO54BRDE441SV324033 54410
La detalii de plată se completează obligatoriu cu:
Numele și prenumele cursantului, taxa de înscriere  workshop psihologie.

Tulburările alimentare – evaluare clinică și intervenție psihologică de tip psihoeducație nutrițională și terapie cognitiv comportamentală

Comportamentele alimentare disfuncționale (anorexia, bulimia, hiperfagia, mâncatul compulsiv, evitarea/restricționarea aportului alimentar, refuzul alimentar la copil, sindromul mâncatului nocturn, purjarea, ortorexia samd) apar de multe ori la persoane care din punct de vedere emoțional au o suferință și se manifestă fie ca expresie a acelei suferințe, fie ca o modalitate de a face față și a diminua, a face mai suportabile efectele acelei suferințe, conștientizate sau nu. Alteori sunt consecința unor cauze biologice, fiziopatologice detectabile și diagnosticabile medical. Tulburarile de alimentatie constau într-o varietate de condiții psihologice care duc la apariția de obiceiuri alimentare nesanătoase. Indiferent care este cauza lor, consecințele acestor comportamente alimentare disfuncționale duc la afectarea consumului si absorbției alimentelor cu impact semnificativ asupra sănătății fizice și funcționării psihosociale (conform DSM -5).

Rolul psihologului în tratarea tulburărilor alimentare este unul complementar abordării nutriționistului și endocrinologului, extrem de important în contextul în care persoanele suferind de astfel de probleme întâmpină dificultăți în plan emoțional, cognitiv și comportamental.

Prin acest workshop nu ne propunem doar cunoașterea principalelor tipuri de tulburări alimentare și a factorilor care duc la apariția și menținerea lor, ci mai ales discutarea modalităților de intervenție psihologică cele mai eficiente (cu eficiență demonstrate științific) – prin psihoedicație nutrițională și tehnici de terapie cognitiv comportamentală.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×