Home » EVENIMENTE » Conferințe internaționale la Universitatea Hyperion

Conferințe internaționale la Universitatea Hyperion

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

În perioada 21-27 sept.2020, Universitatea Hyperion va fi implicată în două evenimente importante:

Școala Anuală Interdisciplinară de Egiptologie, Greacă veche și Orientalistică (21-24 sept.2020) și

Prima Conferință internațională de egiptologie „Gods and Humans în Ancient Egypt, (25-27 sept. 2020) – care se va desfășura la Universitatea Hyperion .

Primul eveniment,  Școala Anuală Interdisciplinară de Egiptologie, Greacă veche și Orientalistică (21-24 sept.2020), cu tema „Viață și moarte în antichitate„, este un proiect realizat în parteneriat de către Facultatea de Științe Sociale, Umaniste și ale Naturii (FSSUN), Universitatea Hyperion, cu Institutul pentru Studii Avansate în Cultură și Civilizația Levantului (partenerul principal) și Universitatea București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Prof. univ. dr. Renata Tatomir, Directorul Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii (DSSN) va reprezenta FSSUN prin prelegerile (cursuri și seminarii) din zilele luni 21 și marți 22 septembrie (conform programului și afișului anexate), precum și invitații noștri din străînătate din Polonia – Prof. asoc. dr. Joanna Popielska-Grzybowska, (Institutul culturilor mediteraneene și orientale al Academiei de Științe a Poloniei) – și Suedia –  Dr. Ake Engsheden (Stockholm University) care vor susține prelegeri în aceleași zile.

Prof. univ. dr. Renata Tatomir este istoric, egiptolog, membru în Asociația Internațională a Egiptologilot și singurul român care a participat la Al XII-lea Congres Internațional al Egiptologilor din 3-8 noiembrie 2019 de la Cairo.

Cursanții înscriși și participanți ai Școlii, în număr mare, sunt preponderent studenții Specializării Istorie a DSSN și masteranzii de la Geopolitică.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×