Home » EVENIMENTE » Concertul – eveniment „Musical bridges – punți între trecut și prezent, punți între culturi”

Concertul – eveniment „Musical bridges – punți între trecut și prezent, punți între culturi”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul National Cotroceni, Radio România Muzical și Forumul Cultural Austriac organizează miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 19.00, concertul – eveniment „Musical bridges – punți între trecut și prezent, punți între culturi”, un concert aflat sub semnul Centenarului României și al Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie.

În cadrul acestui eveniment, pianista Raluca Știrbăț și violoncelistul austriac Rudolf Leopold vor interpreta, în premieră, o sonată de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută: Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) și pian. Lucrarea a fost interpretată o singură dată, în 1941, partitura pierzându-se până în 2017, când a fost redescoperită de Raluca Știrbăț la Viena. Raluca Știrbăț va interpreta şi alte două lucrări pentru pian solo de Constantin Silvestri: Piesă de concert op. 25 nr. 3 și Baccanale, dar și Sonata op. 1 în si minor de Alban Berg.

Înregistrarea concertului va fi difuzată de Radio România Muzical, miercuri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×