Home » EVENIMENTE » Universitatea Hyperion susține campania umanitară de Crăciun „Sărbători de iarnă pentru toți!”

Universitatea Hyperion susține campania umanitară de Crăciun „Sărbători de iarnă pentru toți!”

59 Flares Filament.io 59 Flares ×

bannerUniversitatea Hyperion s-a alăturat campaniei umanitare de Crăciun „Sărbători de iarnă pentru toți!”. Acțiunea caritabilă este organizată de Land Rover Owners Club România și se va finaliza pe 13 decembrie 2014, când încercăm să aducem un strop de bucurie în inima unor copii și bătrâni din cătunele satului Bozioru, județul Buzău, ei fiind beneficiarii campaniei.

Cei din Universitatea Hyperion (studenți, cadre didactice etc.), dar și din afara instituției, se pot alătura acestei inițiative frumoase. Contribuțiile pot consta în alimente (de preferat conserve și produse ambalate), haine și încălțăminte curate, rechizite școlare, jucării,  respectiv contribuții financiare.

Conturile pentru donațiile financiare sunt:
RO03BACX0000000710579001 LEI
RO73BACX0000000710579002 EUR
Banca Unicredit Țiriac Bank
Sucursala Rosetti

În cadrul Universității Hyperion, acțiunea de colectare are loc în perioada 2 – 10 decembrie 2014, la sediul Universității Hyperion – Calea Călărași, nr. 169, sector 3 (parter, Corpul A). Produsele donate trebuie împachetate în ambalaje rezistente la transport (cutii de carton pentru alimente și saci de plastic pentru îmbrăcăminte și încălțăminte). 

La această acțiune umanitară poate participa oricine, de la membru de club și până la simpatizant sau prietenul prietenului. Contează dorința și implicarea!

Toate informațiile despre această acțiune se găsesc în această prezentare: PrezentareUmanitara.ppt

Detaliile logistice sunt disponibile pe forumul clubului: www.lroc.ro/forum/2014-3/13454-pregatiri-actiune-umanitara-lroc-craciun-2014.

Vă invităm să vă alăturați și paginii de Facebook dedicate evenimentului: www.facebook.com/events/621292154659513.

Detalii despre localitățile și familiile neajutorate:

Satul Gresia, un sat izolat și fără electrificare la 3,5 km de Bozioru, cu acces pe un drum care cu greu poate fi parcurs, unde locuiesc două familii.

  

Prima familie, Nita, mamă și fiu, 82 respectiv 45 de ani.

 

Ce-a de-a doua familie, Gheorghe, formată din soț, soție și 6 copii minori (fete). Soțul are 39 de ani, soția 34 de ani, iar fetițele după cum urmează: prima în clasa a 8-a (presupunem 14 ani), a doua în clasa a 6-a (presupunem 12 ani), cea de-a treia fetiță în clasa pregătitoare (presupunem 7 ani), iar celelalte trei fetițe au vârste cuprinse între 4 și 6 ani.

Acesta este căminul familiei Gheorghe

 

 

Comunitatea satului Buduile, Comuna Bozioru – 22 persoane: 12 femei, 6 bărbați și 4 copii împărțiți în 8 locuințe.

       

 

Comunitatea satului Matara, un sat izolat și fără electrificare la 3 km de Sat Muscelu, Comuna Colți.

Și acest sat este unul, poate chiar din sutele din România, care în anul 2014 este neelectrificat și, după cum spunea o bătrânică: „După iad, acesta este al doilea loc”. Cu tărie vă putem spune că noroiul pe ulițe depășea nivelul bocancilor, iar multe ierni au fost izolați și cu săptămânile.
În sat locuiesc 11 persoane, în majoritate femei și bărbați vârstnici de peste 70 de ani. Sunt împărțiți pe 6 locuințe, 2 câte 2, o singură locuință fiind locuită de către o singură persoană. O singură gospodărie este formată din soț și soție, în rest din vădană cu un copil (bărbat cu vârsta de 50 ani).
Sunt oameni amărâți care merg toți acei km până în satul alăturat, pentru a-și încărca telefonul sau pentru a putea cumpăra o pâine. Ei sunt oameni simpli, sunt oameni care duc o viață grea, fără să fi greșit cu ceva mai mult decât noi ceilalți…

 

 

   

 

     

 

59 Flares Twitter 2 Facebook 54 Google+ 2 LinkedIn 1 Pin It Share 0 Filament.io 59 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 Flares Twitter 2 Facebook 54 Google+ 2 LinkedIn 1 Pin It Share 0 Filament.io 59 Flares ×