Home » Frontpage » Universitatea Hyperion reprezentată în Italia, la seminarul „Europa Cinemas”

Universitatea Hyperion reprezentată în Italia, la seminarul „Europa Cinemas”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Vlad Leu portret

Vlad Leu, Conferențiar Universitar Doctor la Facultatea de Arte „Geo Saizescu” a Universității Hyperion

cineteca di bologna În perioada 28 iunie – 02 iulie 2014, Universitatea Hyperion este reprezentată la seminarul pe teme cinematografice „New Challenges & Approaches With New Audience” (Noi oportunități și strategii pentru noile categorii de public) de către  Vlad Leu, conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Arte „Geo Saizescu”.

               

Evenimentul este organizat în contextul reînnoirii parteneriatului de 10 ani de către Europa Cinemas și Cinemateca din Bologna și-și propune dezbaterea unor provocări acute cărora cinematografia trebuie să le facă față în prezent, în contextul dezvoltării noilor tehnologii, dar și al schimbării categoriilor de public.

Astfel, se vor discuta subiecte menite să răspundă la întrebări cum ar fi:

  • Cum putem gândi creativ și inteligent transformarea atât a noilor generații de cinefili, dar și a practicanților ?
  • Fie că este vorba de parteneriate de lucru, practică participativă, evenimente cinematografice sau de modă, cum putem transforma provocările în oportunități astfel încât să ne asigurăm că cinematografele rămân spații vitale și durabile unde publicul poate experimenta și poate fi atras de film?
  • Cum reimaginăm modelele noastre de practică și locurile astfel încât să fim siguri că sunt potrivite cerințelor secolului XXI?

În sprijinul demersului de a redescoperi cinematografia pierdută sau chiar uitată, la seminar vor participa ca invitați speciali: scriitorul Neil McGlone (cel care a fost și cercetător de film la pelicula semnată Mark Cousins’ A Story of Children and Film) și programatorul de cinema pop-up, Muffin Hix (a contribuit la producția The Lost Picture Show).

Mai multe detalii despre seminariile anterioare desfășurate la Bologna poți găsi aici.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×