Home » EVENIMENTE » Universitatea Hyperion găzduiește întâlnirea regională a Forumului Societății Civile, ediția 2016

Universitatea Hyperion găzduiește întâlnirea regională a Forumului Societății Civile, ediția 2016

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

daniel_perell_reps-un_13_of_15

Universitatea Hyperion vă invită să participați la întâlnirea regională a Forumului Societății Civile, ediția 2016. Evenimentul este găzduit de Universitatea noastră și va avea loc pe data de 12 ianuarie 2015, orele 14:00 – 17:00, în sala de conferințe (etajul 6, corpul A, Calea Călărașilor, nr.169).

Conferința se va desfășura în limba engleză, va exista o transmisie video pe www.stream.hyperion.ro (pentru ca evenimentul să poată fi urmărit internațional) și se va interacționa direct cu cei interesați de subiect pe Facebookwww.facebook.com/universitateahyperion  și Twitter – www.twitter.com/UHyperion.

Invitatul special al conferinței este domnul Daniel Perell, președinte al Civil Society Forum 2016, reprezentant al Societății Civile la Organizația Națiunilor Unite, specializat pe drepturile omului și egalitatea de gen, participant activ la Conferința Rio + 20. Daniel Perell are un masterat în Drept și Diplomație de la Școala Fletcher, Universitatea Tufts, și este membru al  baroului statului New York, S.U.A.  Acesta a lucrat cu Serviciul Internațional pentru Drepturile Omului de la Geneva , ONU în Aceh , Indonezia, și alte organizații din Insulele Marshall și Chile.

În fiecare an, înainte de întrunirea Comisiei Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială, reprezentanți ai societății civile din întreaga lume se reunesc pentru a discuta despre temele prioritare ale Comisiei, pentru a împărtăși cunoștințe și pentru a pregăti strategii de susținere a direcțiilor principale de acțiune stabilite.  

Anul acesta, președinția acestei comisii este deținută de România, prin persoana domnului Ion Jinga – Ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României la Organizația Națiunilor Unite în New York.

În plus, Societatea Civilă elaborează o declarație oficială, care este partajată cu statele membre la începutul întrunirii Comisiei, la sediul ONU din New York (3-12 februarie 2016) – www.un.org/development/desa/dspd/united-nations-commission-for-social-development-csocd-social-policy-and-development-division/54th-session-of-the-commission-for-social-development-csocd54.html.

Astfel, anul acesta, Universitatea Hyperion are deosebita onoare de a găzdui această întâlnire regională a Forumului Societății Civile, care se va concentra pe problematica inegalităților și dezvoltarea durabilă – www.unsdn.org/civil-society-representatives-prepare-for-csocd54-in-romania/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+unsdn+%28UNSDN%29.

AGENDA & ENGLISH PRESENTATION

CIVIL SOCIETY DECLARATION DRAFT

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×