Home » Frontpage » Universitatea Hyperion a participat la conferința internațională de la Satu Mare

Universitatea Hyperion a participat la conferința internațională de la Satu Mare

1 Flares Filament.io 1 Flares ×

causa2Conferinţa Internaţională „Dezvoltare regională durabilă prin competitivitate, inovare şi capital uman” a fost organizată la Satu Mare de UVVG în colaborare cu Academia Română – Institutul de Prognoză Economică, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Universitatea „Hyperion” din Bucureşti şi i-a avut ca invitaţi speciali pe reprezentanţii Academiei Maghiare de Ştiinţe – Institutul de Economie Mondială şi ai Universităţii din Debrecen – Ungaria.

În pauza conferinţei internaţionale, a fost organizată festivitatea de decernare a titlului de „Doctor Honoris Causa” academicianului Lucian Liviu Albu. Manifestarea a debutat cu intonarea imnului „Gaudeamus Igitur”, după care directorul Filialei Satu Mare a UVVG, Gavrilă Ardelean, deschizând festivitatea, a precizat că Senatul Universităţii a demarat demersurile necesare în acest sens, fiind înfiinţată şi o comisie de analiză a cărei preşedinte a fost rectorul UVVG, Camelia Cotoraci.

În continuare, prorectorul Violeta Turcuş a dat citire mesajului rectorului, adăugând faptul că se decernează titlul de „Doctor Honoris Causa” academicianului Lucian Liviu Albu pentru întreaga sa activitate.

Prezentând „Laudatio”, profesorul universitar Olimpia Neagu a afirmat că este o onoare ca acest eveniment să se desfăşoare la Satu Mare.

„Noi, cei de faţă, avem privilegiul de a fi martorii unei ceremonii solemne, prin care Senatul Universităţii acordă înaltul titlu la Satu Mare ca o recunoaştere a meritului centrului universitar de aici”, a mai spus Olimpia Neagu, care a prezentat apoi întreaga activitate a academicianului Lucian Liviu Albu.

Cuvinte frumoase la adresa sărbătoritului au mai spus Nicolae Istudor, Adriana Grigorescu, Maria Corina Ene (prorector al Universității Hyperion) şi alţii.

Academicianul Lucian Liviu Albu este economist, doctor în economie, profesor universitar, cercetător ştiinţific I, conducător de doctorate şi postdoctorate, expert în ţară şi străinătate pe teme economice. Este director al Institutului Naţional de Prognoză al Academiei Române, autor a numeroase cărţi şi sute de articole ştiinţifice cotate în cele mai prestigioase baze de date. Totodată, este manager a peste 70 de proiecte de cercetare de anvergură câştigate prin competiţii de interes naţional şi internaţional şi profesor a mai multor universităţi din străinătate.

Lucian Liviu Albu este cadru didactic și la Facultatea de Știinte Economice a Univ. Hyperion din București.

Evenimentul a fost promovat și în presa locală:

www.nordvest-tv.ro/stiri/titlul-de-doctor-honoris-causa-decernat-pentru-a-14-a-oara-la-satu-mare

www.gazetanord-vest.ro/2014/06/titlul-de-doctor-honoris-causa-decernat-pentru-a-14-a-oara-la-satu-mare

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 1 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 1 Flares ×