Home » EVENIMENTE » „Serata muzicală”, fascinanta expoziție de pictură a Georgetei Grabovschi

„Serata muzicală”, fascinanta expoziție de pictură a Georgetei Grabovschi

14 Flares Filament.io 14 Flares ×

floriToți cei pasionați de artă, mai precis de pictură, până pe 6 ianuarie 2014, la Galeria Artelor a Cercului Militar Național din București, puteți pătrunde în universul magic, plin de sensibilitate și energie, surprins cu măiestrie prin tușe metalice, de artista Georgeta Grabovschi. Sursele de inspirație ale artistei sunt muzica, dansul, florile și peisajele venețiene.

Despre autoarea „Seratei Muzicale” trebui să știți că este născută la Craiova, în 1954. Georgeta Grabovschi a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, iar mai apoi cursurile Școlii Superioare de Artă „Francoise Conte” din Paris. Arta, mai exact pictura, este cea care a fascinat-o, iar rezultatele în domeniu nu au încetat să apară. Membru de onoare al Salonului Independenților din Paris și al Federației Internaționale Culturale Feminine din același oraș, Georgeta Grabovschi a fost premiată de guvernul francez cu medalia de argint „Merit și Devotament Francez” în 2003. Șase ani mai târziu, în 2009, a primit medalia de aur „Merit și Devotament Francez”, iar în 2012 a obținut placheta de aur a orașului Cannes și marele premiu al Salonului Internațional al Culturii și Artelor .

Din anul 1990 și până acum, artista și-a expus lucrările la zeci de expoziții organizate atât în țară, dar și în afară, în țări precum Franța, Austria, India, Italia, America, Egipt, Spania, Grecia, Portugalia, Germania, Ungaria, Suedia.

11111

În majoritatea comentariilor scrise despre pictura de șevalet a Georgetei Grabovschi a fost remarcată paleta foarte scurtă, dominată de roșu, argintiu, auriu, precum și prestația optică foarte elocventă a imaginii, altfel spus „metalizarea” cu impact decorativ a tuturor temelor abordate, fapt pentru care stilul artistei este considerat unic în lume.

222222

O echipă a HypTV, televiziunea Universității Hyperion, a fost prezentă la vernisajul expoziției „Serata Muzicală”, iar artista Georgeta Grabovschi a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru televiziunea noastră.  

Urmăriți aici portretul de artist al Georgetei Grabovschi! 🙂 

Intrați pe site-ul HypTV și urmăriți cele mai recente materiale realizate de membrii televiziunii
14 Flares Twitter 0 Facebook 14 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 14 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 Flares Twitter 0 Facebook 14 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 14 Flares ×