Home » EVENIMENTE » Program de excelență oferit de Facultățile de Arte și Jurnalism ale Universității Hyperion

Program de excelență oferit de Facultățile de Arte și Jurnalism ale Universității Hyperion

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Logo_Hyperion_120pxIRSCA Gifted Education anunță cu bucurie lansarea unui program de excepție, unic în Europa, dedicat copiilor de la Academia Inteligențelor Multiple, proiect organizat în perioada 8 – 14 aprilie 2013.

Studenții Facultăților de  Arte și Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, îndrumați de profesioniști precum lector dr. Mihaela Triboi, lector dr. Silvia Ciobanu, lector dr. Alexandra Săraru, expertul TV din cadrul proiectul VEHMED Cezar Șoancă, vor susține un curs interactiv de divertisment și jurnalism TV.   

Timp de două zile, pe 10 și 11 aprilie 2013, la ora 13.00, în studioul televiziunii HypTV (Bd. Energeticienilor, nr.9/11, Etaj 4, Sector 3, Bucuresti, cămin studențesc M3 Univ. Hyperion) copiii vor avea ocazia să învețe care sunt secretele din spatele unei emisiuni de televiziune, ce înseamnă să depășesti teama în fața camerelor de filmat, ce înseamnă arta comunicării cu publicul, ce aseamănă și ce diferențiază actoria de jurnalism, fiind două domenii diferite, dar care au același aceleași obiective.

Misiunea educațională pe care și-o propune acest parteneriat este de a cultiva interesul față de realitățile lumii și implicarea pozitivă a copiilor în acestea. Ne dorim ca procesul de educație pentru jurnalism de excelență să joace un rol dinamic în dezvoltarea armonioasa a personalității copiilor și să le încurajeze puterea de a vedea adevarul, de a le cultiva sensibilitatea și stima de sine. Ei vor învăța, în primul rând, că apariția și atitudinea lor în fața camerelor de luat vederi înseamnă responsabilitate față de public, devin astfel conștienți că au puterea de a-i face pe oameni să își schimbe atitudinea față de societate și mediul înconjurător, dar și să aibă inițiativă, prin proiecte și campanii, ori de câte ori se necesită implicarea lor.

„Meseria de jurnalist nu este doar o putere ci și o asumare a responsabilității pe care trebuie să o manifești prin natura personalității native. Sunt oameni care se nasc să facă oamenii fericiți doar prin prezența lor, alții sunt născuți să schimbe ceva prin abilitățile sociale și oratorice. Ne dorim mult ca proiectul de față să încurajeze cât mai mulți copii să învețe că informația, televiziunea, poate fi o sursă importantă de conectare la realitate și la schimbările care se produc în viteza absolută. Mulțumim în mod deosebit conducerii Universității Hyperion și Biroului de Presă”, spune directorul de programe și consiliere a copiilor supradotați din România, Lajos Kristof.

Acest eveniment este coordonat și organizat de:

Elena Spânulescu: Director de Imagine, Universitatea Hyperion

Lajos Kristof: Director Academia Inteligențelor Multiple

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×