J.O.B.S., un proiect în beneficiul studenților Universității Hyperion
Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion beneficiază, dincolo de profesori care au o experiență consolidată și sunt profesionaliști în domeniul presei (radio, TV, presă scrisă), și de proiecte europene care se dovedesc 100% în beneficiul studenților de la Jurnalism.
J.O.B.S. (Jurnalismul, Ocupație în Beneficiul Societății) reprezintă un grant realizat din fonduri europene, cofinanțat prin POSDRU (Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013), al cărui domeniu major de intervenție este 1.2. „Calitate în învățământul superior”. De acest proiect beneficiază tinerii care studiază jurnalism și comunicare la facultățile de profil din cadrul Universităților Hyperion (București), Babeș-Bolyai (Cluj), Lucian Blaga (Sibiu) și Universitatea de Vest (Timișoara).
Așadar, într-o perioadă în care absolvenților de jurnalism li se reproșează lipsa experienței când vine vorba de subiectul angajare, proiectul J.O.B.S., prin reprezentanții săi, lector univ. dr. Luminița Ciocan și lector univ. dr. Alexandra Mărgărit-Enescu, a adus din 2010 și până în prezent plusul de experiență de care studenții de la Jurnalism, Hyperion, au nevoie.
Ce beneficii a oferit proiectul studenților?
Cel mai important lucru este că li s-a dat șansa să SCRIE. Nu degeaba se spune că un bun jurnalist, înainte de a ieși în față și a vorbi, trebuie să știe să scrie, să redacteze texte într-un stil jurnalistic cât mai corect. Astfel, s-a creat publicația online Hyperflash, unde toți studenții din grupul țintă al proiectului au avut ocazia să scrie texte pe mai multe domenii (social, politic, economic, cultural, sportiv, internațional, life & style, IT), au putut să realizeze interviuri, reportaje, să-și spună părerea și să comenteze despre diverse subiecte și cel mai important e că li s-a oferit șansă să-și vadă numele scris la finalul unui articol. Studenții au la dispoziție o redacție în care se găsește tot echipamentul necesar pentru a se realiza materiale jurnalistice reușite.
Dincolo de acest lucru, studenții au putut să cunoască reprezentanți de seamă ai mass-media românești, prin intermediul celor 5 conferințe J.O.B.S., și să le adreseze acestora întrebări la care până atunci nu aveau răspunsuri, dar și să „fure” din experiența jurnalistică a acestora. Biblioteca Universității Hyperion și-a îmbogățit numărul de cărți cu încă 100, volume care abordează temele fundamentale din presă și publicitate.
Oportunitățile oferite de acest proiect nu se încheie aici. La București au avut loc Zilele carierei – angajator și angajat față-n față, un eveniment important desfășurat în cadrul J.O.B.S., a avut loc și un concurs de texte jurnalistice intitulat „Tu scrii bine, Hyperflash te premiază”, iar cele mai bune creații jurnalistice au fost premiate pe 1 iunie 2012.
Chiar dacă scopul a fost crearea unei publicații online, cu cele mai bune texte realizate de studenții de la Hyperion s-au realizat 2 numere tipărite: Hyperflash Best Of și Hyperflash Actual.
Intrați pe www.hyperflash.ro și citiți textele scrise de-a lungul timpului de studenți. O să fiți surprinși într-un mod plăcut.
J.O.B.S. rămâne pentru studenții Universității Hyperion un proiect de care aveau nevoie, iar jurnalismul, ca și până acum, o ocupație în beneficiul societății.
sunt studentai n cadrul universitatii hyperion la stiinte economice afaceri internationale an 2 asi fii interesata daca aveti joburi si pentru cei de la stiinte ec. sau e numia pentru cei de la jurnalism valabil?astept cu interes raspunsul dvs .
J.O.B.S. este un proiect european care se bazează pe voluntariat. Scopul este de a-i învăța pe studenți să facă presă de calitate. Nu se pot oferi job-uri, iar proiectul acesta este adresat doar studenților Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion.