Home » Frontpage » Muzeul Național Cotroceni lansează concursul de design de obiect „Cotroceni Creativ”

Muzeul Național Cotroceni lansează concursul de design de obiect „Cotroceni Creativ”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul Naţional Cotroceni, împreună cu The Institute, lansează concursul de design de obiect Cotroceni Creativ. Concursul, dedicat artiștilor activi în industriile creative, îndeosebi studenților și tinerilor debutanți, are ca tematică reinterpretarea elementelor identitare ale Muzeului Național Cotroceni, pornind de la istoria spațiului cultural, de la figurile istorice asociate cu muzeul sau de la patrimoniul deţinut (artă decorativă, arte plastice, fotografie, carte veche).

DESPRE CONCURS:
Înscrierea în concurs se face până pe 25 august 2017 şi presupune depunerea unei propuneri de concept de obiect pornind de la elementele identitare ale Muzeului Naţional Cotroceni.
Înscrierea se face prin completarea aplicaţiei disponibile pe www.institute.ro/cotrocenicreativ.
Propunerile vor consta în proiecte de obiecte sau seturi de obiecte, autentice și originale, cu caracteristici specifice suvenirurilor: funcționale și practice, decorative și reprezentative pentru Muzeu, astfel încât experiența vizitatorilor să poată fi prelungită post-vizitare.
Obiectele pot fi ustensile și produse tableware, accesorii vestimentare, decorațiuni, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile și alte produse, decorative și utilitare, obiecte versatile, capabile să reflecte valorile și identitatea Muzeului.
Propunerile de obiect vor fi jurizate de Radu Manelici – graphic designer și profesor la departamentul de design de la UNArte, Liviu Sebastian Jicman – director general Muzeul Naţional Cotroceni, Andrei Borţun – iniţiator al Romanian Design Week şi The Institute, Ruxandra Sacaliș – arhitect și designer de obiect, Eliza Yokina (arhitect partener la studioul CUMULUS și designer de produs), Roxana Bedrule – manager cultural. În urma evaluării propunerilor, juriul va acorda 5 premii în valoare de 10.000 lei fiecare. Premiul va acoperi atât dezvoltarea prototipului, cât şi realizarea unei serii de minim 40 de bucăți.
Premiile sunt acordate de AFCN, Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie şi Castel Film.
Proiectele câştigătoare vor fi prezentate în luna octombrie în cadrul evenimentului Diploma, inițiat de The Institute și în contextul evenimentelor organizate de Muzeul Naţional Cotroceni şi de parteneri.

Calendar concurs:
12 iulie – lansare concurs
12 iulie – 25 august – înscrieri online, prin formularul de concurs, în pagina dedicată de pe institute.ro
25 august – 4 septembrie – jurizare
5 septembrie – anunțarea câștigătorilor
5 septembrie – 5 octombrie – perioadă de producție pentru mini seria de 40 de obiecte
6 octombrie – expunerea proiectelor câştigătoare în cadrul DIPLOMA

Mai multe detalii despre concurs îRegulament şi Brief.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×