Home » Frontpage » Concursul pentru regizori și scenariști „Noi Suntem Viitorul”

Concursul pentru regizori și scenariști „Noi Suntem Viitorul”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Concursul a fost gândit și creat în cadrul proiectului italiano-spaniol Fiesta – Palma de Mallorca, 16-20 iunie 2017, eveniment de mare importanță internațională, promovat de Mallorca International Film, Media Festival (MIFF), Asociația Abilis, și susținut de Direcția Generală Cinema a MIBACT, Roma Lazio Film Comission, pe parte italiană, și de MIFF 8 Mallorca International Film, Mefia Festival și Cinearte-Independent Film Network Association, pentru partea spaniolă.

Acest concurs are ca obiectiv valorificarea tinerelor talente din cinematografia și din audiovizualul european. Va fi premiat cuplul format din regizor și scenarist, cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani, rezidenți ai uneia dintre cele 28 de țări ce fac parte din Uniunea Europeană. Selecția se va face pe baza unui scenariu de scurtmetraj trimis și pe baza CV-ului regizorului și cel al scenaristului. Selecția are ca scop valorificarea talentului artistic și creativ al tinerilor participanți și va ține cont de capacitatea proiectului în ambientul pieței internaționale.

Câștigătorii vor avea oportunitatea de a realiza acest scurtmetraj pe baza scenariului selecționat la concurs, la care se va atribui contribuția economică MIBACT, o susținere financiară pentru portproducție din partea Regione Roma Lazio Film Commission și o contribuție la producție din partea Spaniei, în afara unei coproducții din partea a doi coproducători (unul italian și altul spaniol).

Componenții comitetului de selecție vor fi aleși dintre experți în domeniu atât italieni, cât și spanioli, ce reprezintă instituțiile ce susțin acest concurs.

OBIECTIVUL CONCURSULUI

Concurs pe baza unui scenariu original pentru un scurtmetraj de natură narativă și nu documentar, cu durata între 15-60 minute, prezentat de echipa formată dint-un regizor și un scenarist.

NATURA SUSȚINERII

Cuplului de regizor – scenarist, care va prezenta scenariul câștigător al concursului, i se va oferi un premiu ce constă în oportunitatea de a realiza un scurtmetraj.

Acest premiu va fi compus din:

– o contribuție economică în valoare de 25.000 euro, oferită de Direcția Generală a MIBACT (Ministero dei beni cuturali);

– o contribuție pentru postproducție oferită de Roma Lazio Film Commission;

– o casă de producție italiană și una spaniolă, ce vor fi alese de Associazione Alibis pe baza caracteristicii proiectului,  se vor ocupa de dezvoltarea și realizarea producției.

BENEFICIARI ȘI RECUZITE

Atât regizorul, cât și scenaristul, vor trebui să respecte următoarele cerințe:

–  vârsta între 18 și 26 de ani neîmpliniți până la data încheierii concursului (15 noiembrie 2017); dovada se face cu o copie a unui document de identitate valabil;

– să fie rezidenți ai uneia dintre țările ce fac parte din Uniunea Europeană (în acest caz România), demonstrând acest lucru cu un document de identitate;

– să nu mai fi participat la scrierea sau la regia unei opere cinematografice sau din audiovizual care să fi fost distribuite în media, televiziunile sau cinematografele naționale;

* Este acceptată și cererea prezentată de o singură persoană, în calitate de regizor și scenarist (autor).

CRITERII DE SELECȚIE

Scenariul va trebui să fie original și de natură narativă, nu documentar.

Nu sunt prevăzute ulterioare constrângeri sau premieri, în funcție de genul operei. La finalul selecționării se va da

prioritate și relevanță talentului artistic și creativ al tinerilor participanți și capacității proiectului de a pătrunde pe piața internațională.

Vor fi luate în considerare: 

– Calitatea scenariului (70%)

– CV-ul regizorului și scenaristului (30%)

RESTRICȚII

Cel puțin 60% dintre filmările scurtmetrajului vor trebui efectuate pe teritoriul zonei Lazio.

Pe distribuția de final, pe croll, vor trebui menționate atât în materiale promoționale, cât și în comunicarea online sau în scris, următoarele:

– titlul proiectului „NOI SUNTEM VIITORUL –NOI SIAMO IL FUTURO, WE ARE THE FUTURE, SOMOS EL FUTURO”;

– locațiile completate de lettering ale entităților locale și instituționale, precum: MIBACT/DIREZIONE GENERALE CINEMA, ROMA LAZIO FILM COMMISSION, MIFF 8 MALLORCA INTERNATIONAL FILM and MEDIA FESTIVAL, CINEARTE-INDEPENDENT FILM NETWORK ASSOCIATION.

DOCUMENTE DE ANEXAT LA CERERE

– subiectul scurtmetrajului (maxim o pagină);

– scenariul scurtmetrajului;

– CV regizor;

– CV scenarist;

– eventual showreel al regizorului;

– document de identitate valid al regizorului, care să ateste data de naștere și rezidența în România;

– document de identitate valid al scenaristului, care să ateste data de naștere și rezidența în România;

* TOATE MATERIALELE MAI SUS MENȚIONATE VOR TREBUI DEPUSE ÎN DOUĂ LIMBI STRĂINE: engleză – română, engleză – italiană sau engleză – spaniolă.

Data limită de depunere este 15 noiembrie 2017, ora 2:00 p.m., la adresa de e-mail bandoitaliaspagna@beniculturali.it (adresă de la care veți primi confirmare de înscriere în concurs).

Rezultatul concursului va fi publicat pe site-ul Directorate General for Cinema – www.cinema.beniculturali.it, cât și pe site-ul festivalului – www.miffDfilmfestival.com.

CONTACT

Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism – Directorate General for Cinema – 9/A Santa Croce in Gerusalemme Square 00185 Rome Italy; Chiara Fortuna Phone: 0667233214; E-mail: chiara.fortuna@beniculturali.it

MIFF  – Carlo Dursi, Potenza Producciones, Plaza de las Cortes 5,  28014 Madrid, ESPANA; Carlo Dursi; Tel.: 0034606751210;  E-mail: cdursi@potenzaproducciones.com

Foto: Search Engine Land

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×