Home » EVENIMENTE » La Universitatea Hyperion va avea loc Conferința Internațională „Identitate și conflict în context cultural și geopolitic”

La Universitatea Hyperion va avea loc Conferința Internațională „Identitate și conflict în context cultural și geopolitic”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Afis conferinta internationala - varianta romana A3Departamentul de Litere şi Limbi Străine al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Umaniste şi ale Naturii din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, va organiza Conferinţa Internaţională cu tema „Identitate şi conflict în context cultural şi geopolitic” în zilele de joi şi vineri, 13-14 iunie 2013, la sediul Universităţii Hyperion din Calea Călăraşilor nr. 169, sector 3.

Prin domeniile abordate, Studii Literare şi Culturale, Lingvistică, Pedagogie, Antropologie şi Mass-Media, Conferinţa îşi doreşte să răspundă la câteva întrebări importante privitoare la noţiunea de ‘identitate’ azi: care este sensul discuţiilor despre identitate în lumea actuală? Poate identitatea să ducă la conflict sau nu? Care este funcţia ei în definirea culturilor, naţiunilor şi grupurilor?

Invitaţi speciali la acest eveniment sunt doamna Maureen Daly Goggin, Profesor Doctor la Arizona State University, care ne va vorbi în plen despre „Reacţiile globale contemporane la crizele politice: bombardamentele cu tricotaje colorate ca semne de protest”, şi domnul Constantin Schifirneţ, Profesor Doctor la SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti), care ne va vorbi tot în plen despre „Identitate în contextul europenizării societăţii”.

Celelalte lucrări abordează o gamă largă de aspecte ale tematicii propuse: de la identitatea naţională la cea europeană, de la mediul academic la cel religios şi ştiinţific, de la majoritar la minoritar, de la Orhan Pamuck sau Jane Austin, la „1984”-ul lui George Orwell, la Teatru.doc şi Proletkult, de la haosul lingvistic în Balcani, la festivalul Otaku sau modelele sociale ale tinerilor, până la întâlnirile online (online dating profiles).

De asemenea, Oxford Educational Centre va fi prezent cu un stand de carte, iar studenţii Facultăţii de Arte ai Universităţii Hyperion, vor organiza, în prima seară, un spectacol de teatru în limba română, „Din lumea lui Mihail Sebastian”, în regia Lector universitar doctor Mihaela Triboi.  În plus, pe toată durata evenimentului va avea loc o expoziţie de obiecte tradiţionale din mai multe ţări.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×