Home » EVENIMENTE » Festivalul de Film Românesc, ediția 2015

Festivalul de Film Românesc, ediția 2015

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

festivalul chisinauUniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F) în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din Moldova (UCM) vă invită în perioada  21-23 mai 2015, la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Românesc, de data aceasta sub formula cinematografică de succes  „MARI SCRIITORI, MARI ECRANIZĂRI”

Universitatea Hyperion este partener în cadrul acestui eveniment. 

În fiecare zi,  începând cu ora 17.00, la Cinematograful  Odeon din Chișinău vor fi prezentate proiecții de filme românești, ecranizări de renume, inspirate din operele marilor scriitori români.

Filmele de referință cu o distribuție artistică de excepție, având semnătura a mari regizori, Ciuleandra, regia Sergiu Nicolaescu, Casa din vis, regia Ioan Cărmăzan, Cel mai iubit dintre pământeni, regia Șerban Marinescu, Felix și Otilia, regia Iuliu Maniu, Moromeții, regia Stere Gulea, sunt doar câteva exemple de filme ce au ca scop redescoperirea și renașterea adevăratelor valori ale neamului românesc.

Festivalul de film românesc de la Chișinău este realizat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și CNC – Centrul Național al Cinematografiei București.

Ioan Cărmăzan (Universitatea Hyperion), Șerban Marinescu, Cristian Șofron, Horia Barna, Sergiu Prodan, Otilia Sîrbu (Universitatea Hyperion), Diana Meţiu (Universitatea Hyperion), Claudia Motea (Universitatea Hyperion), personalități de marcă din lumea scenei și filmului românesc și moldovenesc vor fi cu bucurie omniprezenți la acest festival.

Având în vedere că filmele selectate sunt ecranizări după capodopere ale literaturii românești care fac parte din programa liceelor și vor fi indispensabile la examenul de Bacalaureat, avem speranța că o mare parte a publicului va fi reprezentată de către liceeni, și nu numai.

Să onorăm cu iubire și frăție simbolurile de aur ale cinematografiei românești care-și găsesc profund ecou mereu în inimile noastre de români!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×