Home » Frontpage » Facultatea de Științe Exacte și Inginerești Hyperion, prezentă la evenimentul „Un nou impuls pentru locuri de muncă prin revoluția digitală”

Facultatea de Științe Exacte și Inginerești Hyperion, prezentă la evenimentul „Un nou impuls pentru locuri de muncă prin revoluția digitală”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Studenții Facultății de Științe Exacte și Inginerești a Univ. Hyperion împreună cu Decanul facultății – conf. univ. dr. ing. Eugenie Posdărăscu, au participat pe 23 noiembrie la evenimentul „Un nou impuls pentru locuri de muncă prin revoluția digitală” organizat la Institutul European din România.

Evenimentul a avut formatul de world cafe (cafeneaua publică) și a făcut parte din seria de evenimente pentru pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din anul 2019.
Participanții au avut ocazia să dialogheze cu specialişti în domeniu (facilitatori) pe următoarele teme:
  • Impactul Agendei Digitale asupra pieței muncii
  • Educația în era digitală
  • Măsuri digitale pentru a reduce birocrația
  • Diseminarea informației europene prin canalele social media 
Studenții Hyperion au adresat întrebări invitaților și au venit cu soluții privind modul în care tehnologia IT poate facilita debirocratizarea unor institutii de stat, iar conf. univ. dr. ing. Eugenie Posdărăscu a discutat cu cei prezenți despre faptul că, în condițiile în care în România este un deficit de 50.000 de specialiști IT pe piata forței de muncă, Statul român nu sprijină așa cum trebuie instituțiile de învățămant superior particulare, limitându-le cifra de școlarizare universitară pe acest domeniu.
Background-ul evenimentului: Uniunea Europeană se află într-un moment în care trebuie să recreeze „un proces de convergență, atât între statele membre, cât și în cadrul societăților, care să se axeze pe productivitate, crearea de locuri de muncă și echitate socială”. Pe de altă parte, Europa trebuie să profite de revoluția digitală și să ofere oportunități cetățenilor și întreprinderilor.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×