Home » Frontpage » Absolvenți ai Facultății de Arte Hyperion, în spectacolul Cabaret 100% Dada

Absolvenți ai Facultății de Arte Hyperion, în spectacolul Cabaret 100% Dada

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Spectacolul „Cabaret 100% Dada” s-a jucat în cadrul Festivalului Zilele Eugen Ionescu, între 20-27 noiembrie, la București și Slatina. O excelentă distribuţie (alcătuită din tineri actori, merituoşi absolvenţi ai Facultății de Arte din cadrul Universităţii Hyperion: Raluca Bontea, Florin Georgescu, Mădălina Nicola, Mădălina Dorobanţu, Andrei Iordache, Carmen Magdalena Sascău) oferă scenariului de spectacol, semnat de regizorul Mihai Lungeanu, şansa de a informa (fără a deforma sau reforma) asupra realităţilor subiective din care s-a hrănit viaţa personajelor implicate.

Amalgamul de mijloace teatrale (rostire, dans, pantomimă, music-hall) îşi doreşte provocarea imaginaţiei spectatorilor pentru a parcurge, empatic sau iniţiatic, o perioadă istorică surprinzător de actuală. Un spectacol dinamic, sensibil, ironic, plin de ineditele ipostaze prin care „sărbătoritul” fenomen DADA a rămas fixat în istoria noastră culturală.

Acest spectacol realizat pe baza unui tulburător şi unic text „în vrac, aflat în lucru permanent” scris de dramaturgul Matei Vişniec – „Cabaretul Dada”, se doreşte doar un punct de plecare în efortul de a repune în discuţie starea spirituală pe care o determină presiunea istoriei din care facem parte. „Cabaret 100% Dada” s-a bucurat de participarea vocală a lui Marcel Iureș, iar intrarea la evenniment a fost liberă. 

DADA CABARET sau… 100 % DADA sau… D@D@ 100 sau… istoria unui prezent aflat într-o continuă transformare culturală (etnică, politică, istorică), dovedind fără drept de apel că absurdul şi cinismul, violenţa şi poezia, grotescul şi metafizica, haosul şi meditaţia, visul şi războiul şi-au găsit cea mai bună oglindire în curentul DADA, născut acum 100 de ani, atunci când „mai mulţi artişti din ţările aflate în război au simţit nevoia să îşi exprime furia şi dispreţul faţă de nebunia care se derula în Europa civilizată” – Andrei Codrescu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×