Home » Frontpage » „Dublu”, filmul regizat de profesor Catrinel Dănăiață, nominalizat la Premiile Gopo 2017

„Dublu”, filmul regizat de profesor Catrinel Dănăiață, nominalizat la Premiile Gopo 2017

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Lungmetrajul „DUBLU”, regizat de Catrinel Dănăiață, profesor la Facultatea de Arte a Universității Hyperion, a fost nominalizat la trei categorii ale Premiilor Gopo 2017.

  • Cel mai bun film de debut
  • Cea mai bună imagine (Andrei Butică)
  • Cel mai bun actor într-un rol principal (Bogdan Dumitrache pentru rolul George)

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo va avea loc la sfârșitul lunii martie 2017, în București.

Filmul „Dublu”, care a intrat în cinematografele din România din 17 iunie 2016, spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes, cu o relaţie aproape eşuată şi o viaţă aproape sufocantă. 

„Dublu” este un film septic, care vorbeşte despre depresie, izolare şi lipsă de maturitate. Este inspirat din realitatea care ne înconjoară şi mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viaţă devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive şi lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu, criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toţi”, declară regizoarea.

Din distribuția filmului fac parte Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira. Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu, iar scenografia este semnată de Grigore Pușcariu. Producătorul filmului este Gabi Antal, iar coproducător — Ada Solomon.

Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, secția Regie de film. Este doctor în Cinematografie și Media, și lector universitar la Facultatea de Arte a Universității Hyperion.

A realizat mai multe scurtmetraje („Despărțire”, „De dimineață până seara”), clipuri muzicale pentru artiști români (Smiley, Feli, Dorian), spoturi publicitare pentru branduri importante și a fost implicată în realizarea mai multor producții de televiziune.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×