Home » INFORMAȚII » Absolvenți ai Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion sunt laureați ai concursului „Reporter European”, ediția 2013

Absolvenți ai Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion sunt laureați ai concursului „Reporter European”, ediția 2013

17 Flares Filament.io 17 Flares ×

concursului-Reporter-European (1)Claudiu Zamfir și Irina Bartolomeu, absolvenți ai Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion au fost desemnați câștigători ai celei mai recente ediții a programului „Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Concursul „Reporter European” – ediția anului 2013 – s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele două teme:  Anul european al cetățenilor și alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

Participanții au avut posibilitatea să-și înscrie materialele într-una din cele trei secțiuni: presă video, presă audio și presă scrisă și online, în timp ce, la dispoziția bloggerilor a fost pusă o categorie specială, intitulată „Blogger European”.

La categoria „Presă scrisă și online”, premiul I a fost acordat lui Claudiu Zamfir de la Hotnews pentru materialul despre Anul european al cetățenilor, „Când tabloidele britanice anunță „pustiirea” României”.

Claudiu Zamfir, absolvent al Facultății de Jurnalism, promoția 2006, în prezent la Hotnews, și-a început activitatea încă din timpul facultății la ziarul „Ultima oră”, unde a fost angajat timp de 4 ani și apoi la Rompress.

La secțiunea „Blogger European”, premiul II a fost acordat Irinei Bartolomeu pentru articolele: „Dreptul la libera circulație și alte aspect”, „Dreptul la ședere în țările UE și alte aspect”, „Joburi în UE” și „Informația înseamnă putere”.

Irina Bartolomeu a terminat Facultatea de Jurnalism a Universității Hyperion, promoția 2012, și este angajată a Televiziunii Române.

Între ceilalți câștigători, doar opt la număr, sunt și alte nume notabile, precum Alina Matiș (Gândul), Mihai Călin (Viața Medicală), Manuela Strinu (Digi 24), Liliana Nicolae (Radio România Actualități).

Juriul a fost alcătuit din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii  asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE) și Mădălina Mihalache, șef al Biroului de Informare a Parlamentului European în România.

Cei opt câștigători vor fi premiați în data de 12 decembrie, în  cadrul unei recepții organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

De asemenea, câștigătorii premiului I urmează să efectueze un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru a lucra ca și corespondent de presă acreditat la instituțiile europene; câștigătorii premiului II vor efectua o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la institutiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale; câștigătorii premiului III vor fi premiați cu câte o tabletă iPad 4.

17 Flares Twitter 0 Facebook 17 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 17 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 Flares Twitter 0 Facebook 17 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 17 Flares ×