Home » Frontpage » Angelica Stîngă, studentă a Universității Hyperion, premiată la concursul „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”

Angelica Stîngă, studentă a Universității Hyperion, premiată la concursul „Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

419040_365682110181743_1617864550_nAngelica Stîngă, studentă în anul II la Universitatea Hyperion București, Facultatea de Jurnalism, a obţinut locul II la secţiunea online din cadrul celei de-a IV-a ediţii a concursului Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Premiul este acordat pentru reportajul online intitulat „Un colț de rai, numit Roșia Montană, poate fi salvat cu fonduri europene” şi constă într-o excursie de studii la Bruxelles, la instituţiile europene.
Materialul este construit ca replică la decizia Guvernului României din ziua de 30 aprilie 2013, referitoare la înfiinţarea unei noi firme care să se ocupe de exploatările miniere de la Roşia Montana și ca sprijin pentru accesarea de fonduri europene de către locuitorii din zona „problemă” a celor 3 sate – Corna, Roşia şi Ţarina.

La prezentările competiţiei au participat peste 1000 de studenţi, masteranzi sau doctoranzi din 27 de facultăţi private sau de stat din România, iar în concurs au fost înscrise în total 37 de proiecte la cele trei secţiuni: video, audio sau online.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor, cât şi vizita de studii la Bruxelles vor fi organizate în luna septembrie a acestui an. Până atunci, materialul câştigător al studentei Universității Hyperion se poate urmări aici: http://studenthyperion.wordpress.com/2013/05/10/ şi aici link-ul oficial al comunicatului de presă de pe siteul ComisieiEuropene: http://ec.europa.eu/romania/focus/26062013_castigatori_europa_jurnalistilor_din_amfiteatre_ro.htm

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×