Home » INFORMAȚII » Universitatea Hyperion beneficiază de un nou proiect

Universitatea Hyperion beneficiază de un nou proiect

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Logo_Hyperion_120pxCentrul de Cercetare Științifică al Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii din Universitatea Hyperion București a obținut un grant de la  ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria.

Proiectul este intitulat Lucky to live in the capital city? –  a space and relational approach to women’s social exclusion in Bucharest.

Proiectul, finanţat de ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria, este coordonat de lect. univ. dr. Alice Iancu,  directorul centrului de cercetare.

Proiectul vizează cercetarea fenomenelor de excluziune socială a femeilor aflate în dificultate din municipiul București. Femeile constituie un grup social cu riscuri specifice de excluziune socială, fiind necesare cercetări care să vizeze aceste specificităţi. Proiectul are o relevanţă crescută, în special având în vedere şi criza economică prin care trece în prezent România, criză care poate genera noi riscuri  privind excluziunea socială a grupurilor vulnerabile.

În cadrul proiectului va fi desfăşurată o cercetare de teren în trei zone din municipiul Bucureşti și cu concursul unor autorităţi locale.

Informaţiile obţinute în urma cercetării vor fi utilizate, atât pentru documentarea academică, cât şi pentru promovarea unor recomandări de politici publice locale. 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×