Home » Frontpage » Universitatea Hyperion a obținut Carta Erasmus pentru Învățământul Superior

Universitatea Hyperion a obținut Carta Erasmus pentru Învățământul Superior

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Universitatea Hyperion a obținut Carta Erasmus pentru Învățământul Superion (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE), în urma aplicației 272763-EPP-1-2019-1-RO-EPPKA1-ECHE, ceea ce îi asigură cadrul european pentru colaborare internațională la nivel universitar în cadrul programului Erasmus+ (RO BUCURES40).

Studenții Universității vor beneficia astfel de activități finanțate prin Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014 – 2020.

Erasmus+ reunește șapte programe ale Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și susține, pentru prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate.

Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2007-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele.

Erasmus+ oferă unui număr de peste 4 milioane de europeni, posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată, finanțează parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×