Home » Frontpage » Universitatea Hyperion a încheiat proiectul european „EURO-CLIO”

Universitatea Hyperion a încheiat proiectul european „EURO-CLIO”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

FOTO COMUNICAT EURO-CLIO FINALUniversitatea Hyperion din București a încheiat joi, 10 decembrie 2015,  „EURO-CLIO Program de practică pentru studenți în management de patrimoniu istoric, diplomație culturală, turism cultural” – proiect european pentru studenții și masteranzii specializărilor de Istorie, Geografie, Științe Politice și Jurnalism.

La conferința de închidere a proiectului au participat rectorul Universității Hyperion – prof. univ. dr. Sever Irin SPÂNULESCU, managerul proiectului – prof. univ. dr. Ștefan PĂUN, coordonatorul general de practică – conf. univ. dr. Renata TATOMIR, reprezentantul Asociației Poliedra (partener al Universității Hyperion), directorul de imagine instituțională (Universitatea Hyperion) – Elena SPÂNULESCU, mai multe cadre didactice ale Universității Hyperion și studenți care au făcut parte din grupul țintă.

Cei care au participat la eveniment, au primit din partea echipei manageriale mapa proiectului cu materiale de informare.

Managerul proiectului, Ștefan Păun, le-a prezentat celor din sală rezultatele programului pe care l-a coordonat timp de 18 luni.

Obiectivul general al grantului „EURO-CLIO Program de practică pentru studenți în management de patrimoniu istoric, diplomație culturală, turism cultural” l-a reprezentat facilitarea tranziției de la școală la viață activă prin intermediul creșterii relevanței educației pentru piața muncii și eficientizării stagiilor de practică pentru 400 de studenți și masteranzi ai specializărilor de Istorie, Științe Politice, Geografie și Jurnalism din Universitatea Hyperion.

Atractivitatea programului de practică a constat în faptul că a fost conceput pe baza consultării cu potențialii angajatori în domeniul industriilor culturale, pe de o parte, iar pe de altă parte pe baza așteptărilor și aspirațiilor de carieră ale studenților care doresc alternative la cariera didactică.

Studenții și masteranzii celor 4 specializări ale Universității Hyperion au primit subvenții de practică de 300 RON,  au beneficiat de schimburi de experiență și vizite de studiu la potențiali angajatori, dar și de serviciu de consiliere personalizată funcțional (consiliere individuală, consiliere de grup prin Cercuri de educație pentru carieră), li s-a pus la dispoziție un Centru de resurse de practică „EURO-CLIO” amenajat și dotat, care a funcționat complementar cu componenta de Consiliere în carieră „EURO-CLIO”, iar 10 studenți au primit câte un premiu în valoare de 1000 lei, în urma a 2 concursuri organizate.

După prezentarea care a avut loc, au fost premiați cei 5 studenți câștigători ai concursului „EURO-CLIO” (din anul 2 de implementare) și s-a organizat o masă festivă la care au participat cei veniți la evenimentul de finalizare a programului.

„EURO-CLIO Program de practică pentru studenți în management de patrimoniu istoric, diplomație culturală, turism cultural” – www.euroclio.hyperion.ro, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”; Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/136979, a reprezentat unul dintre cele 7 granturi europene de care Universitatea Hyperion a beneficiat în ultimele 18 luni.

COMUNICAT DE PRESA – CONFERINTA INCHIDERE EURO-CLIO

Manager de proiect,

Ștefan PĂUN

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×