Home » EVENIMENTE » Triumful tinereții și al tradiției la Festivalul de Film Studențesc „Geo Saizescu”

Triumful tinereții și al tradiției la Festivalul de Film Studențesc „Geo Saizescu”

51 Flares Filament.io 51 Flares ×

afis Festival

Motor! Acțiune! Se dă startul Filmului Studențesc de Scurtmetraj „Geo Saizescu”!

O ediție cu totul specială, dedicată fondatorului Facultății de Arte a Universității Hyperion, a Festivalului Internațional de Teatru și Film Studențesc Hyperion (“Hyperion Stud Art Fest”), maestrul Geo Saizescu.Practic, o lungă istorie de pasiune și entuziasm, o rampă de lansare a talentelor cinematografice ale tinerei generații, se află în spatele celor XII ediții ale “Hyperion Stud Art Fest”, gândite și create de maestrul Geo Saizescu.

Saizescu si BirlicTimp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union (“Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurt-metraje și medium-metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

În competiție vor fi prezente peste 50 de producții aparținând Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universității Hyperion – Facultatea de Arte “Geo Saizescu” și Universității Media. Nu va lipsi niciun gen cinematografic al scurt-metrajului, de la cel de ficțiune, documentar, până la cel experimental. Filmele vor fi proiectate joi, 14 noiembrie, între orele 15 și 20.00, iar, vineri, 15 noiembrie, între orele 15.00 și 22.00.

iubire elena la premieraDeschiderea propriu-zisă a festivalului va avea loc joi, 14 noiembrie, la ora 20.30, când va fi proiectat ultimul lung metraj de ficțiune al maestrului, “Iubire Elenă”. Vor fi prezenți la evenimentul inaugural, personalități din lumea filmului, a teatrului, critici, precum și prietenii de-o viață ai creatorului îndrăgitului personaj Păcală.

În ultima zi a festivalului, sâmbătă, 16 noiembrie, înainte de Gala de decernare a premiilor, va fi proiectat de la ora 19.00, primul medium-metraj al maestrului Geo Saizescu, “Doi vecini”, din 1958, realizat după schița omonimă a lui Tudor Arghezi.
Această sărbătoare a filmului studențesc de scurt-metraj este organizată de Institutul European de Cultură pentru Comunicare, Cunoaștere și Educație prin Imagine, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, alături de Universitatea Hyperion și Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Saizescu si ArgheziÎn ziua de 14 noiembrie, marele regizor Geo Saizescu, cel supranumit „regele comediei românești”, ar fi împlinit 81 de ani. În semn de prețuire pentru opera sa, pentru tot ceea ce a realizat în filmul și teatrul românesc, în calitate de regizor, actor, scenarist, profesor, deschizător de drumuri atât în mișcarea cinecluburilor din România, cât și în ctitorirea primei Facultăți de Arte private din București, dar și a primei reviste de umor internațional, „Harababura”, Festivalul de Film Studențesc – „Hyperion Stud Art” – , ajuns acum la cea de-a XII-a ediție, îi va purta numele, începând din acest an și, va fi înnobilat de spiritul și generozitatea domniei sale.
Vă așteptăm în număr cât mai mare la Festivalul de Film Studențesc “Geo Saizescu”, Hyperion Stud Fest, ediția XII, să ne bucurăm împreună deopotrivă de triumful tinereții și al tradiției, căci fără recunoașterea valorii predecesorilor noștri, nu avem cum să construim viitorul.

Și foarte important: intrarea la Festival e liberă!

51 Flares Twitter 0 Facebook 51 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 51 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 Flares Twitter 0 Facebook 51 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 51 Flares ×