Sunt 11. Sunt buni. Împreună formează echipa de teatru a Facultății de Arte „Geo Saizescu” din cadrul Hyperion
Te-a animat vreodată sentimentul că toți bărbații sunt o apă și un pământ, sau chiar dacă nu sunt, invaribil tot acolo se pare că ajung?
Ai trăit vreodată efectele luării de val într-o societate marcată de înstrăinarea indivizilor ei?
Ai iubit atât de intens încât te-a dărâmat ipocrizia celor de care te-ai atașat?
Dacă răspunsul este DA măcar la una din întrebările de mai sus, sau pur și simplu vrei ca în ziua de vineri 14 februarie să petreci o după-amiază relaxantă, urmărind interpretarea unor scene de teatru, atunci spectacolul „Un bărbat și mai multe femei” este cel mai potrivit. Piesa este o adaptare după Leonid Zorin și este pusă în scenă de studenții anului trei ai Facultății de Arte Hyperion, în incinta sălii de teatru a Cercului Militar din București.Pe parcursul anilor de studiu studenții de la actorie au mai susținut spectacole la Teatrul de Comedie în cadrul FestCO , la Palatul Copiilor și Muzeul Țăranului Român în cadrul Festivalului de teatru Hyperion.
Pentru spectacolul de vineri, unsprezecele echipei de teatru va fi alcătuit din:
- Nicholas Cațianis
- Alexandra Constantin
- Maria Egli
- Francesca Ilie
- AnaMaria Iordache
- Lepădatu Adrian
- Mărășescu Mateea
- Evelyn Popa
- Dragoș Panait
- Nicolai Popescu
- Ancuța Vochin
„Un bărbat și mai multe femei” aduce în prim plan povestea unui personaj care, în urma unor episoade mai mult sau mai puțin întâmplătoare din viața lui, este modelat după chipul și asemănarea societății din care face parte. Dacă ajunge chiar să înnebunească sau nu, tu vei putea decide urmărind jocul tinerilor actori pregătiți cu mare atenție în clasa cunoscuților profesori de actorie Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu.
Și ca să-ți mai conturezi niște idei despre ei, am tras cu ochiul la una din repetițiile lor și pot să spun că interpretarea studenților m-a suprins plăcut. Am recunoscut în jocul lor tematici ale vremurilor contemporane, din viața noastră de zi cu zi, despre familie, căsnicie, comunicarea cu semenii și toate au fost reliefate cu oareșce energie.
Desigur, ochiul scrupulos al profesorului (astăzi a fost reprezentat în persoana maestrei Rodica Mandache) va găsi întotdeauna loc de „sculptat” pe jocul actorilor, însă tocmai datorită acestei atenții de lucru pe detalii de cizelare a intuiției în raport cu personajul interpretat, pe tonalități și gesturi, studenții au prins fler să inducă spectatorului stări, să-l facă să zâmbească, ba chiar să râdă, să aducă în prim-plan o temă bună la care să mediteze.
Sunt 11. Sunt buni și merită să-i vezi vineri, 14 februarie la Cercul Militar din București, mai ales acum în prag de primăvară când încep sărbătorile dedicate îndrăgostiților care te pot duce cât ai clipi într-o situație similară cu cele din piesa „Un bărbat și mai multe femei”.
Spectacolul începe la orele 14.00, intrarea este liberă, însă în limita locurilor disponibile.
Angelica Stîngă, membru BPUH