Studenții din proiectul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” continuă practica la companii importante
Studenții Universității Hyperion, înscriși în proiectul european „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, își continuă stagiul de practică la firme specifice domeniului lor de pregătire. Astfel, activitățile din cadrul acestui grant se desfășoară conform graficului.
Printre firmele care îi găzduiesc pe studenți, în vederea instruirii lor, se numără: Academia Română, AFS European Consulting, IMPIT, MC Medicina Muncii, Ovoprint, Rocast, Sell Tehnic Solution, Unicredit Țiriac Bank, Class IT Outsourcing, Integra Trading, IT LAND Multimedia, Producton, Techno Volt, Software Development Team.
La Class IT, spre exemplu, studenții pasionați, dornici să învețe și să se dezvolte în domeniul IT, au avut șansa să facă practica atât pe teren, cât și onsite, la sediul clientului, iar cei care s-au remarcat și au primit feedback foarte bun din partea sysadminilor seniori, au fost angajați și în momentul acesta sunt în probă.
La această companie, o parte dintre studenți au practicat în cadrul departamentului de Remote, unde au văzut ce înseamnă să fii în prima linie de front în cadrul unei firme de servicii IT. Aici au învățat cum se relaționează cu clienții la telefon, cum analizează, identifică, intervine și rezolvă ticketele depuse de acestea în cadrul sistemului intern de monitorizare a problemelor, ticketelor, stațiilor de lucru la sediul clientului. Au învățat fluxul unui ticket, de la crearea acestuia și până la rezolvare, sesizările deschise la furnizorii externi de servicii, împreună cu cunoștințele necesare pentru a interveni pe probleme de Linux sau Windows.
Alți studenți au fost în practică la sediul clientului, unde au intervenit la fața locului pentru rezolvarea într-un timp cât mai scurt al problemelor acestora. Studenții care au mers pe teren au fost încadrați în echipe cu un sysadmin experimentat care le-a furnizat informațiile necesare și i-a pregătit pentru a putea face față pe viitor unui job de administrator sisteme.
Cei de pe teren au avut ocazia în primul rând să relaționeze și să învețe ce înseamnă să lucrezi la sediul clientului. Pe partea tehnică au învățat să configureze servere, să creeze rețele de VPN, să configureze un Sintact, un Fortigate, să facă lucrări de mentenanță, să realizeze conexiuni de Internet totale, de la tragere de cabluri până la alocări de IP, au învățat ce înseamnă o mașină virtuală, ce înseamnă un backup, cum să configureze clientul de Outlook.
Astfel de activități interesante și diverse au desfășurat și studenții care au mers în practică la celelalte firme.
În cadrul proiectului „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, s-au încheiat 14 parteneriate naţionale dezvoltate cu mediul de afaceri şi instituţii publice, în vederea îmbunătăţirii educaţiei şi formării profesionale a studenţilor.
Astfel, firmele din domeniile IT, informatică, telecomunicații și economie le oferă studenților șansa de a dobândi cunoștințe practice care să îi ajute în acumularea de experiență necesară pe piața de muncă din România și nu numai.
Mai multe informații despre practica studenților se găsesc pe www.aei.geniu.ro.
Acest proiect european a fost lansat pe 23 mai 2014, iar obiectivul general al acestuia îl constituie creșterea nivelului de pregătire a studenților prin participarea la stagii de practică în vederea corelării competențelor dobândite în procesul educațional cu cerințele pieței muncii.
„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene de care beneficiază Universitatea Hyperion timp de 18 luni.
Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.
COMUNICAT DE PRESA – SA PUNEM IN PRACTICA TEORIA, AUGUST 2014
Contact:
Manager de proiect
Nicoleta Gudănescu
E-mail: n.gudanescu@gmail.com
Tel: 0745011557
O initiativa foarte buna. Nicio alta universitate din Bucuresti nu are astfel de proiecte! 🙂