Home » EVENIMENTE » Sesiunea de Comunicări Științifice „Etica jurnalistică – Sisteme și valori contemporane”

Sesiunea de Comunicări Științifice „Etica jurnalistică – Sisteme și valori contemporane”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

HYP_0601

Pe data de 19 iunie 2013, începând cu ora 12:00, a avut loc la Universitatea Hyperion, cea de-a XVII-a ediție a Sesiunii de Comunicări Știinţifice cu tema: „Etica jurnalistică- Sisteme și valori contemporane”. În cadrul acestui eveniment, atât profesorii universitari ai  Facultății de Jurnalism, cât și studenții acesteia, au prezentat lucrări științifice.

Decanul Facultății de Drept, Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației, Prof. Univ. Ion Marin a mărturisit că se bucură foarte mult că a reușit să își prezinte lucrarea în fața colegilor săi și că, în continuare, în publicația „Revista de Studii Media” a Universității Hyperion vor fi prezentate materialele semnate de către cadrele didactice și de către studenți. Revista de Studii Media, nr. 2, este scoasă şi editată de Facultatea de Jurnalism şi de Fundaţia România 2000, din ea făcând parte prestigioase nume din domeniu: academicianul Răzvan Teodorescu- preşedinte, profesori ai Universității Hyperion București, cât și profesori de la importante universități din străinătate.

Revista de Studii Media, care a fost organizată pe ideea de geopolitică şi jurnalism nu este singura publicaţie a Universității Hyperion. Tot pe data de 19 iunie au apărut Analele Universităţii Hyperion, Jurnalism 2011-2012,  publicaţie în care sunt expuse comunicări ştiinţifice şi studii, semnate de profesori şi de către studenţi.

HYP_0598

„Sigur că etica, este o temă generoasă care ne preocupă pe noi, ca jurnalişti, pe studenţii care vor să aibă modele şi sigur, să înţeleagă ce înseamnă etica jurnalistică. Eu consider că trebuie să existe multă dorire, ca materie de studiu întrucât etica nu este doar în domeniul jurnalismului, ci ne marchează întreaga viaţă. Astăzi, am ţinut un speech în  care am vorbit  despre etica jurnalistică- poți să fii sau nu etic, nu există jumătăţi de măsură în aceasta privință. Studenţii de la Facultatea de Jurnalism și în general tinerii, trebuie să știe că viaţa îi va pune în tot felul de situaţii, însă dacă vor avea un sistem de valori după care să se ghideze vor reuși în meseria de jurnalist, cât și în viață.

Le spun mereu studenţior că facultatea de jurnalism, nu este doar o modalitate de a face o profesie ca oricare alta, ci este un mod de viaţă. Îţi creează o atitudine, te obligă să stai de vorbă cu foarte mulţi oameni, să hotărăşti tu singur ceea ce este bine şi ceea ce este rău,  să le oferi celor care te ascultă, varianta corectă a realităţii pe care toţi o vrem. Însă numai un jurnalist bun este cu adevărat înarmat și capabil să deosebească esenţialul, binele, adevărul şi dreptatea, adică exact ceea ce dă conţinut  noţiunii de etică şi în particular, de etică jurnalistică.”, a declarat Decanul Facultății de Științe Umaniste, Ion Marin.

HYP_0604

HYP_0622

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×