Home » EVENIMENTE » Sesiunea de comunicări științifice a Facultății de Științe Politice, ediția 2017

Sesiunea de comunicări științifice a Facultății de Științe Politice, ediția 2017

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

În fiecare an, profesorii și studenții specializării Științe Politice Hyperion se reunesc în cadrul unei sesiuni de comunicări științifice pentru a prezenta și discuta propriile cercetări. Astfel, profesorii și studenții au ocazia să aprofundeze probleme teoretice din cadrul științelor politice și să dezbată fenomene politice și politici publice actuale. Lucrările prezentate la sesiunea de comunicări sunt apoi publicate anual în Analele Universității Hyperion, Specializarea Științe Politice.

Sesiunea de Comunicări Științifice a Specializării Științe Politice se desfășoară pe 25 mai 2017, ora 12:00, în sala 2.5, și reunește prin cercetările prezentate o arie largă de subiecte de actualitate importante din domeniul științelor politice. În acest sens, studenți din anii II și III ai specializării Științe Politice vor susține prezentări privind instituții politice ale statelor democratice și vor aprofunda propriile cercetări privind contexte globale și relații internaționale.

În cadrul comunicărilor prezentate de către cadrele didactice ale specializării Științe Politice, sunt abordate fenomene, instituții și evenimente politice de actualitate, precum „Strategia Globală 2016 privind politica externă și de securitate a Uniunii Europene și fenomenul Brexit” – Profesor univ. dr. BAHRIN Dorel sau „Rolul statului în perioada globalizării” – Prof.univ.dr. MOISE Leonida. În același timp sunt abordate realități europene importante precum contextul geopolitic în Europa Centrală și de Est, un spațiu care, după al doilea război mondial, a intrat sub influenţa Rusiei (fosta U.R.S.S.), iar după războiul rece a reușit să  se reintegreze în  lumea occidentală, strategiile de securitate regionale fiind în continuare  însă influențate de paradigma acţională a Federaţiei Ruse, aspecte discutate în cadrul comunicării „Spre o nouă Cortină de Fier în Europa” – Prof.univ.dr. CHIRIAC Dănuţ Mircea. Conflictul politic  – ca fenomen politic central,  este aprofundat în cadrul a două comunicări: „Conflictele politice şi sociale” – Lector.univ.dr. ALEXE Ioana Valeria și  „Conflictele dialogului public” – Asist.univ.dr. MOISE Andrei. În același timp, analiza construcției legitimării politice prin referendum constituie un subiect de actualitate analizat de Lect.univ.dr. IANCU Alice și Asist.univ.dr. OBREJA Monica în cadrul lucrării „Perspective asupra utilizării de referendum pentru legitimare politică”.

Sesiunea de Comunicări Științifice a Specializării Științe Politice din 25 mai 2017 este deschisă publicului și studenților interesați din cadrul tuturor facultăților Universității Hyperion.

Brosura Sesiune Comunicari Stiinte Politice 2017

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×