Home » EVENIMENTE » Şcoala de vară, o experienţă inedită pentru studenţi

Şcoala de vară, o experienţă inedită pentru studenţi

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

leaderboard-Scoala-de-vara-20131

În perioada 4-6 septembrie 2013, Universitatea Hyperion a fost gazda  celei de-a VI – a ediţii a Şcolii de Vară – PC World Technologies Tour 2013: Click next-gen, care a adus în atenţia participanţilor noile tehnologii, în ceea ce priveşte dezvoltarea de aplicaţii mobile, în social networking şi social media. Sloganul i-a încurajat pe cursanţi să dea un Click pentru next gen.

Au fost trei zile deosebite, în care s-au îmbinat diverse demostraţii practice, hands-on labs, precum şi prezentările principalelor companii de IT&C din România cu activităţi de team building şi de dezvoltare personală în noile paradigme de leadership.

Şcoala de vară, numită şi Şcoala altfel, a dus în faţa studenţilor, unii dintre cei mai buni specialişti din România în dezvoltare personală, oameni minunaţi care şi-au spus poveştile de viaţă,  dar şi care sunt paşii esenţiali pe care trebuie să-i  urmeze cineva , pentru a ajunge să-şi construiască o carieră de succes.  Propunearea acestora a fost o încurajare pentru ca fiecare să descopere ce vrea de la viitor.

Au avut un an intreg de scoala, multi dintre ei continua  si vara. Exista anumite motivatii personale,  pentru care participa la acest eveniment: motivatia IT-ului.  Iata un lucru pe care-l poate face o Scoala de Vara: sa ne indeparteze de acea zona de teorie extrema si sa ne aduca mai aproape de practica”,  a declarat  Sever Spânulescu, rectorul  Universitatii Hyperion.

În aceste trei zile,  studenţii au înţeles că pentru a intra în lumea tehnologiei, trebuie să fie creativi şi să-si descopere abilităţile .

Cei care au participat, au avut şansa să câştige marele premiu : Apple iPad Cellular 16GB Black (4th gen), precum şi stickuri de memorie, dar şi şansa de a depune cv–ul şi a putea face un internship la cele  mai importante firme de IT, din România.

În ultima zi, cursanţii  au vizitat Centrul de Excelenta în Inovare al IBM România şi au aflat cum pot chiar ei  să devină antreprenori IT.

Pentru cei care nu au reuşit să participe şi pentru a vă reaminti cum a fost  programul tematic al Şcolii de Vară din acest an,  ataşam programul:

Ziua I – Cloud – aplicaţii; dezvoltare: pro şi contra privat, public sau hybrid; noile joburi în cloud; how to?

– Program complementrar: “Cum să devin un leader de succes?”

Ziua II – Infosecurity day: securitatea datelor în cloud, virtualizare fără frontiere, securitate şi servicii web, data warehouse şi protecţia datelor, antispam, antiviruşi, how to?;
– Program complementar: Ştiu totul despre mine? Activitate de Team building.

Ziua III – Mobilitate şi BYOD – aplicaţii, securitatea datelor, cloud mobil, dezvoltare, social networking şi social marketing; aplicaţii software şi servicii web: BPM, CRM în contextul reţelelor sociale, data mining şi big data, data cleaning.
– Program complementar: destindere şi “ne vedem la anul!”

Vestea bună este că si cei  care nu  au reuşit să participe la această ediţie a Şcolii de Vară, vor avea şansa să facă asta si pe parcursul noului an universitar, deoarece cursurile Şcolii PC-World Click Next Generation  vor continua.

Pentru a obtine informațiile necesare, urmăriți comunicatele Biroului de Presă al Universității Hyperion: bpuh.hyperion.ro.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×