Home » Frontpage » „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect european dedicat cercetării

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect european dedicat cercetării

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

FOTO COMUNICAT PRACTICA TEORIA, MAI 2015Profesorii și studenții de la Universitatea Hyperion folosesc cele mai moderne tehnologii din domeniul electronicii, automaticii și informaticii, pentru a proiecta și pentru a realiza mai multe instalații și standuri experimentale.

„Suntem printre primii care facem cercetări în domeniul noilor generații de microcontrolere, așa numitele Advanced Risc Machine – microcontrolere cunoscute de multă lume deja sub numele de ARM. ARM-urile se întâlnesc în mod normal în toate dispozitivele electronice pe care le atingem în ziua de astăzi”, a declarat Rectorul Universității Hyperion,  Sever-Irin Spânulescu, pentru televiziunea România TV.

Totodată, profesorii împreună cu studenții de la Universitatea Hyperion au construit și două drone. Astfel, toate aceste cunoștințe acumulate în timpul facultății îi vor ajuta pe viitorii absolvenți să-și găsească mai repede un loc de muncă.

„În momentul în care apare pe CV competență în domeniul ARM-ului, pentru toți angajatorii din domeniul IT asta înseamnă foarte mult”, mai spune Rectorul Universității Hyperion.”

Toate dotările de ultimă generație au fost realizate în cadrul proiectului european „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, derulat de Universitatea Hyperion.

Și în această lună s-au continuat activitățile de punere în practică a unor metode de lucru cu microcontrolerele de ultimă generație din seria ARM.

Datorită complexității tot mai mari, trecerea de la microcontrolerele AVR de 8 biți la microcontrolere ARM de 32 de biți reprezintă un salt similar cu trecerea de la ecuațiile de gradul 2 la ecuații diferențiale sau chiar cu derivate parțiale, iar expunerea directă a studenților la toate dificultățile acestor teme îi antrenează eficient pentru viitoarea integrare în activitățile productive.  

Totuși, volumul și varietatea codurilor realizate în acestă perioadă certifică faptul că suntem deja într-un punct foarte ridicat pe curba de învățare, astfel încât există toate premisele ca obiectivele tehnice ale proiectului să fie atinse și depășite.

Universitatea Hyperion poate concura deja cu succes cu programele analitice ale celor mai avansate universități din lume, prin familiarizarea și utilizarea celor mai avansate tehnologii hardware și software existente la ora actuală.  

Prin grantul „SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!” se dorește sincronizarea dintre cunoștințele teoretice acumulate de studenți în timpul anilor de studii și aspectele practice întâlnite în diferitele domenii în care pot activa, contribuind astfel la diminuarea cheltuielilor pe care mediul privat îl acordă formării profesionale și totodată recrutării de tineri absolvenți. Această sincronizare nu poate fi realizată decât printr-o coordonare și o colaborare strânsă dintre mediul universitar și mediul privat de afaceri sau instituții publice acolo unde este cazul.

„SĂ PUNEM ÎN PRACTICĂ TEORIA!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii la viaţa activă”, Contract POSDRU/161/2.1/G/139800, este unul dintre cele 7 proiecte europene derulate de Universitatea Hyperion timp de 18 luni.

Toate informațiile despre stadiul desfășurării acestui proiect se găsesc pe site-ul www.practicateoria.hyperion.ro.

COMUNICAT DE PRESA – SA PUNEM IN PRACTICA TEORIA, MAI 2015

Contact:

Manager de proiect

Nicoleta Gudănescu

E-mail: n.gudanescu@gmail.com
Tel: 0745.011.557

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×