Home » EVENIMENTE » „Reverii de toamnă”- colecţie vestimentară prezentă la Balul Bobocilor 2013

„Reverii de toamnă”- colecţie vestimentară prezentă la Balul Bobocilor 2013

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

f-Maria Constantinescu designer ac

Prezentarea de modă din cadrul Balului Bobocilor 2013 va expune noua colecție vestimentară a creatoarei de modă Maria Constantinescu. Se numește  „Reverii de toamnă”.

Despre această colecție Doina Işfănoni, istoric şi teoretician de artă a comentat:

„Expresie a iubirii pentru culoare şi lumină, colecţia vestimentară  Reverii de toamnă, concepută de fashion design-erului  Maria  Constantinescu, este o colecţie de idei novatoare,  dedicată sufletului mereu tânăr al femeii moderne care oscilează între nonşalanţă şi eleganţă, între ceea ce  este la modă şi  ce ni se potriveşte.

Departe de vechile canoane ce reglementau odinioară vestimentaţia feminină în funcţie de sezoane, de evenimente, ceremonii şi solemnităţi colecţia Mariei Constantinescu se caracterizează prin libertate şi non-conformism. Ţinutele de zi şi de ocazie pe care ni le propune Maria Constantinescu aduc în atenţie subtile corespondenţe stilistice între calitatea materialelor, croi, cromatică,  tipuri de accesorii şi  podoabe. Toate aceste elemente sunt reunite în ansambluri expresive, organizate în concordanţă cu rigorile compoziţiei artistice.

Absolventă a Universităţii Nationale de Arte -Bucureşti, sectia Modă, Maria Constantinescu este un artist în plină afirmare, o prezenţă activă în lumea modei, care s-a bucurat de un real succes la fiecare dintre apariţiile publice ale colecţiilor sale.

Colecţia  Reverii de toamnă oferă adolescenţilor, aflaţi într-o permanentă căutare a personalităţii, o posibilă soluţie vestimentară, pentru împlinirea nevoii  de afirmare originală şi fascinatorie între semeni. Chiar dacă astăzi, se  consideră că fiecare poate purta ce vrea sau ce este la modă, există  persoane care se gândesc la alegerea vestimentaţiei în concordanţă cu silueta, cu ocazia în care urmează să se afişeze şi, mai ales, în concordanţă cu personalitatea lor.

 A şti să-ţi alcătuieşti o ţinută, însemnă să ştii să alegi, să descoperi în noianul de oferte, piesele care îţi corespund cu adevărat, adică haina care te reprezintă aşa cum  te visezi sau cum doreşti a te impune în faţa celorlalţi.

Călăuză pe acest drum plin de capcane este designerul Maria Constantinescu şi colecţia sa. Piesele concepute de ea răspund adecvat nevoii de noutate pe care o nutreşte orice femeie aflată în căutarea mijloacelor de afirmare a propriei frumuseţi fizice şi spirituale.

 Adevărate „compoziţii picturale” modelate în material textil, ţinutele reunite în această colecţie se remarcă prin  eleganţă, îndrăzneala croiurilor  şi mult rafinament artistic. Geometria secretă a trupului feminin este descompusă de Maria Constantinescu pentru a-i conferi ritmuri şi proporţii armonioase. Ingeniozitatea croiurilor care amintesc, fie  de simplitatea chimonourilor japoneze, fie de sofisticatele sisteme renascentiste, epresivizează corpul uman, impunând siluetei un plus de graţie şi zvelteţe. Grafismul liniilor şi picturalitatea cromaticii  ţesăturilor potenţează suplimentar formele naturale, creând între veşmânt şi trup noi forme de dialog vizual.

Efectul de drapaj al diverselor categorii de materiale, speculat cu mult profesionalism de Maria Constantinescu, alături de picturalitatea unor game coloristice meticulos compuse, crează armonii şi corespondenţe insolite între piesele ansamblului vestimentar şi accesoriile care marchează semnificativ, volumul sculptural al siluetei.

Pentru a realiza aceste corespondenţe, aproape muzicale, Maria Constantinescu apelează la texturi şi contexturi din topul celor mai noi oferte.Tricotajul pufos sau bucleul este asociat cu blana sintetică, pielea ştanţată sau jerseul care mulează formele, evidenţiind perfecţiunea siluetei adolescentine. Stofa, brocartul, mătasea şi dantela manuală sunt reunite în savante combinaţii pentru a crea   un tip de vestimentaţie inconfundabil, adică original.

Asocierea unor piese – tricouri, veste, fuste, pantalori – în funcţie de opţiunile de gust şi tipul de eveniment,  acesorizate cu şaluri, mânecare, eşarfe, berete, căciuli, mănuşi, integrează această colecţie în cele mai recente tendinţe ale modei.

Urmărind principiul asocierii tipologice şi compoziţional-cromatice  a vestimentaţiei Maria Constantinescu oferă oricărei femei şansa de a fi mereu în pas cu moda şi de a-şi descoperi, faţetă cu faţetă, propria personalitate.”

 Despre activitatea Mariei Constantinescu puteți afla și din materialul realizat de Raluca Oancea la atelierul de lucru al creatoarei de modă:

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×