Home » Frontpage » Realizări ale profesorilor Facultății de Arte Hyperion

Realizări ale profesorilor Facultății de Arte Hyperion

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Printre profesorii de succes ai Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, se numără și lector. univ. dr. Catrinel Dănăiață, regizor ce a lansat vara aceasta filmul „DUBLU”.

Deși marchează debutul regizoral al prof. Catrinel Dănăiață, lungmetrajul s-a bucurat și încă se bucură de succes atât în țară, cât și în străinătate.

„DUBLU” spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline devii prizonierul propriei existențe.

Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer este Andy Vasilescu, iar montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu, producătorul filmului a fost Gabi Antal, iar coproducător Ada Solomon.

„DUBLU” a fost prezentat, anul trecut, în programul CineLink Work in Progress în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo și anul acesta a avut premiera internațională la cea de-a 51-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, în secțiunea „East of the West.”

Despre această peliculă s-au scris mai multe cronici, printre care www.nisimazine.org/kv16-review-of-double.html și http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=312522.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×