Home » APARIȚII MEDIA » Promovarea Universității Hyperion la „Știrea cea bună” – A7Tv

Promovarea Universității Hyperion la „Știrea cea bună” – A7Tv

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Invitată ca specialist în egiptologie la emisiunea „Știrea cea bună”( realizator Cornel Dărvășan –A7Tv) cu titlul „CE SPUN MUMIILE EGIPTENE OAMENILOR DE AZI?”, doamna prof.univ.dr.Renata Tatomir a promovat Universitatea Hyperion în direct, în data de 21 iulie 2021.

Renata TATOMIR este profesor universitar specializat în egiptologie și istoria Orientului antic, director al Departamentului de Științe Sociale, Umaniste și ale Naturii de la Universitatea Hyperion din București și colaborator al instituțiilor academice și muzeale de profil. Este bursier al prestigiosului Institut Francez de Arheologie Orientală din Cairo, autor a șase cărți de specialitate și peste cincizeci de articole și studii, multe dintre ele rezultate ale participării sale anuale la conferințe și congrese internaționale de profil. Din anul 2010, participă regulat la acest tip de acțiuni academice organizate la Universitatea din Cairo, unde în 2017 a fost visiting professor.

La Universitatea Hyperion, doamna Renata Tatomir este inițiatoarea unor cursuri care marchează specificul specializării Istorie de la această instituție de învățământ superior: egiptologie, antichități egiptene, culte orientale la Roma, limbi și scrieri ale izvoarelor – scriere hieroglifică medio-egipteană și limbă ebraică. Totodată este și organizatorul conferinței internaționale anuale de egiptologie „Dialogul Est-Vest”.

Curiozitatea științifică insațiabilă a condus-o către preocupări enciclopedice și către o formație inter și pluridisciplinară, deținând în prezent competențe profesionale (nivel de licență, masterat, doctorat) în diverse specializări, de la istorie, drept (drept internațional) și sociologie (studii de securitate și analiza informațiilor), la fizică și management. Predă cursuri de istorie antică universală, preistorie și arheologie, antropologie culturală, știință și religie, diplomație culturală etc.

Vă invităm să vizionați înregistrarea integrală a emisiunii „CE SPUN MUMIILE EGIPTENE OAMENILOR DE AZI?”-  „Știrea cea bună”,  A7Tv.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×