Home » EVENIMENTE » Programul Festivalului Internaţional de Teatru Studenţesc Hyperion | 1-3 iunie 2018

Programul Festivalului Internaţional de Teatru Studenţesc Hyperion | 1-3 iunie 2018

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Universitatea Hyperion din Bucureşti, Facultatea de Arte, organizează Festivalul Internaţional de Teatru Studenţesc Hyperion, în perioada 1-3 iunie 2018, la Sala Gloria din București (situată în str. Bucovina, nr. 6, sector 3), având o capacitate de 400 de locuri.

Spectacolele se vor juca la Sala Gloria (str. Bucovina, nr. 6), la Teatrul Excelsior (Str. Academiei, nr. 28) și la Teatrul Ţăndărică (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 24).

La festival vor participa trupe de teatru studențești de la mai multe universități de profil din țară și străinătate, specializările ARTA ACTORULUI, PĂPUȘI-MARIONETE, REGIE TEATRU.

Scopul festivalului este să promoveze studenții și masteranzii din anii terminali, oferindu-le tinerilor artiști posibilitatea de a juca pe o scenă de teatru, în fața specialiștilor din domeniu și a publicului larg.

Festivalul nu este o competiție, ci o sărbătoare dedicată tinerilor creatori de teatru. Evenimentul este gândit să le permită atât studenților, cât și profesorilor, să facă schimb de idei și de experiențe, încurajând colaborările.

Tinerii artiști înscriși la festival vor primi diplome de participare și premii din partea sponsorilor.

Cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei, pe 3 iunie va avea loc un eveniment dedicat teatrului francofon, prin prezentarea a două spectacole în limba franceză, la Teatrul Excelsior, cu participarea Ecole Internationale de Cinema (EICAR) Paris.

În cadrul festivalului, va avea loc expoziția de fotografie Umbre, având ca tematică lumina în teatru, reprezentând o selecție de tablouri din piesele de teatru montate recent în România. Lighting design-ul pieselor este semnat de artiștii Sarah Ambrozie, Adrian Buliga, Bogdan Gheorghiu, Chris Jaeger, Daniel Klinger, Diana Miroșu, Alin Popa și Cristian Șimon. Expoziția poate fi văzută pe toată perioada festivalului, în foayerul Sălii Gloria.

În data de 2 iunie, la ora 11:00, va avea loc un Atelier de creație în lumina de teatru, susținut de Alin Popa, pe scena Sălii Gloria.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

 

 

 

 

 

Festivalul Internaţional de Teatru Studenţesc Hyperion este organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și implicarea Organizației Internaționale a Francofoniei, având susținerea Teatrului Excelsior şi Teatrului Ţăndărică.

Accesul publicului va fi gratuit!

Parteneri: Agerpres – partener media principalHyp TVHyperflashRadio FX Net6 TVRomânia TVEditura Nemira, Radio 3Net „Florian Pitiș”Radio ClasicUniunea Ziariștilor Profesioniști din RomâniaUltima OrăIQoolMuzeul Național al Literaturii RomâneAgoraVinsiEu.roRomânia PozitivăEditura AtmanThe Life of an ArtworkThe Light DesignRadiotopicDronewareMA OrganicsFarmacia NaturiiAmbroziaCEREFREAAmelie Suri, Editura Tracus Arte, Radio România București FM, Next Door Fitness, Theater du Soleil Entertainment.

 DIRECTORI ARTISTICI:

Conf.univ.dr. Silvia Ciobanu

Lect.univ.dr. Mihaela Triboi

Facultatea de Arte – Univ. Hyperion

 COORDONATORI PROIECT:

Conf.univ.dr. Silvia Ciobanu

Lect.univ.dr. Mihaela Triboi

Elena Spânulescu – Director Imagine Instituţională Univ. Hyperion

CONTACT ȘI PARTENERIATE MEDIA:

Marius Marin – Press Office Manager Univ. Hyperion

Tel.: 0727.614.175 | E-mail: bpuh@hyperion.ro

SPONSORIZĂRI:

Raluca Oancea

Tel.: 0761.324.372 | E-mail: ralucanicoletaoancea@gmail.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×