Home » EVENIMENTE » Prof. Catrinel Dănăiaţă debutează ca regizor de film

Prof. Catrinel Dănăiaţă debutează ca regizor de film

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

12705710_10207968659604627_5642848030197783318_nLungmetrajul „Dublu”, care marchează debutul regizoarei Catrinel Dănăiață, va fi prezentat în premieră în cinematografele din România pe data de 17 iunie. Acesta a fost prezentat în 2015, în exclusivitate, în programul CineLink Work în Progress din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo.

Filmul spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes, cu o relaţie aproape eşuată şi o viaţă aproape sufocantă. 

„Dublu” este un film septic, care vorbeşte despre depresie, izolare şi lipsă de maturitate. Este inspirat din realitatea care ne înconjoară şi mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viaţă devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive şi lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu, criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toţi”, declară regizoarea.

Din distribuția filmului fac parte Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira. Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu, iar scenografia este semnată de Grigore Pușcariu. Producătorul filmului este Gabi Antal, iar coproducător — Ada Solomon.

Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, secția Regie de film. Este doctor în Cinematografie și Media, și lector universitar la Facultatea de Arte a Universității Hyperion.

A realizat mai multe scurtmetraje („Despărțire”, „De dimineață până seara”), clipuri muzicale pentru artiști români (Smiley, Feli, Dorian), spoturi publicitare pentru branduri importante și a fost implicată în realizarea mai multor producții de televiziune.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×