Home » EVENIMENTE » Profesorul Cristian Tiberiu Popescu, premiat pentru volumul de poezie „Muntele fericirilor”

Profesorul Cristian Tiberiu Popescu, premiat pentru volumul de poezie „Muntele fericirilor”

6 Flares Filament.io 6 Flares ×

premianti-apler-2013

A XV-a ediţie a Premiilor APLER

Marţi, 17 decembrie 2013, ora 17.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (Bdul Dacia, nr.12), a avut loc Gala Premiilor Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER).

Juriul, format din acad. Mircia Dumitrescu, prof.univ.dr.Silviu Angelescu şi Pavel Şuşară, a acordat 14 premii pentru anul editorial 2012. Laureaţii celei de-a XV-a ediţii APLER sunt: Augustin Buzura, Nichita Danilov, Mihai Zgondoiu, Mihai Ispirescu, Horia Gârbea, Ioana Greceanu, Cristina Popescu, Cristian Tiberiu Popescu, Răzvan Ioan Dincă, Ştefan Mitroi, Victoria Anghelescu şi Liviu Pendefunda.

Cristian Tiberiu Popescu, unul dintre cei 14 premianți, este conf. univ. dr. la Facultatea  de Litere din cadrul Universității Hyperion. Acesta este recompensat cu un premiu special pentru reușita lirică „Muntele fericirilor”, un volum de poezii deosebit.

„Vreau să mulţumesc juriului format din personalităţi ale culturii noastre şi dacă a fost vorba de gestul ministerului de a nu susţine financiar aceste premii, eu mă gândesc că poate ne-a făcut un serviciu pentru că e de preferat să primeşti o lucrare de artă şi în felul acesta cultura învinge încă o dată, am înnobilat de fapt această acţiune!”, a spus Cristian Tiberiu Popescu. 

Atât Cristian T. Popescu, cât și ceilalți premianţi, au primit o diplomă  însoţită de o operă de artă semnată de cunoscuţi artişti vizuali contemporani.

La final,  Dan Mircea Cipariu, preşedintele APLER, a declarat:

„Este o minune că am putut oferi aceste premii după ce ministrul Daniel Barbu a tăiat finanţarea acestor premii de tradiţie. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Ministerul Culturii nu a mai susţinut acest proiect cultural de excelenţă. Nu e de mirare pentru că Ministerul Culturii aflat sub conducerea lui Daniel Barbu a tăiat banii care fuseseră aprobaţi de Victor Ponta pentru revistele literare ale uniunilor de creaţie şi n-a realizat nimic pentru a implementa o necesară infrastructură pentru difuzarea şi promovarea culturii scrise. Să sperăm că noul ministru al culturii va fi un administrator care va comunica mai bine şi mai eficient cu editorii şi cu creatorii de opere culturale de calitate.Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit la a această a XV-a ediţie, sper să ne vedem şi la anul, la a XVI-a ediţie, şi, pănă atunci, o să vă rog, aşa cum o spun de obicei când închei un eveniment şi aşa cum spune un prieten de-al nostru, Mike Godoroja, vă rog să aveţi o viaţă frumoasă, vă rog să aveţi grijă de voi! Vă mulţumesc!”

6 Flares Twitter 0 Facebook 6 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 6 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 Flares Twitter 0 Facebook 6 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 6 Flares ×