Home » EVENIMENTE » „PEISAJ ROMÂNESC CU OAMENI ȘI SFINȚI” anul acesta la „NOAPTEA MUZEELOR” la MNC

„PEISAJ ROMÂNESC CU OAMENI ȘI SFINȚI” anul acesta la „NOAPTEA MUZEELOR” la MNC

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Retrospectivă Mircia Dumitrescu la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni deschide în data de 10 iunie 2021, în Spațiile Medievale, expoziția marelui artist Mircia Dumitrescu, intitulată sugestiv Peisaj românesc cu oameni și sfinți.

Mircia Dumitrescu este grafician, pictor și sculptor, doctor în Arte Vizuale, profesor universitar, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, membru corespondent al Academiei Române, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler la categoriile Arte Vizuale și Literatură.

Eveniment major în lumea artelor vizuale, expoziția reunește lucrări de grafică, sculptură și pictură, unele dintre acestea expuse în premieră publicului. Pe simeză se vor regăsi sculpturi desenate în lemn cu drujba și dalta, pe care autorul le numește gravuri spațiale, sculpturi de bronz, zeci de lucrări de grafică de mari dimensiuni, lucrări de pictură și o proiecție cu peste 150 de acuarele din caietele maestrului.

„Arta e foarte mare, dar lucrarea e personală. Ca artist, ești martor al lumii tale, al sentimentelor și al experiențelor pe care le transpui în lucrare. Ești un creuzet în care, dacă ești corect cu tine, tu trebuie să îți răspunzi la problemele ce trec prin mintea și sufletul tău. În momentul acela, se naște și lucrarea. Nu știi dacă e bună decât în momentul în care tu crezi că ai răspuns, prin intermediul ei, unor probleme, unor neliniști”, mărturisea Mircia Dumitrescu în cadrul proiectului „Portret de artist”, lansat de Muzeul Național Cotroceni în anul 2020.

Muzeul Național Cotroceni a inclus expoziția Peisaj românesc cu oameni și sfinți și în circuitul de vizitare ocazionat de programul european Noaptea muzeelor.

Accesul publicului în perioada 10 iunie – 4 iulie 2021 se poate face cu o programare prealabilă la numerele de telefon 021.317.31.07 și 0725.51.83.81 sau pe mail, la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Trinitas, Modernism, Agerpres, Presa de Azi, HYP TV, See Bucharest.

Muzeul Național Cotroceni vă invită sâmbătă, 12 iunie 2021, la cea de-a 17-a ediție a programului European „Noaptea Muzeelor”. Anul acesta, publicul va avea ocazia să viziteze expoziția „PEISAJ ROMÂNESC CU OAMENI ȘI SFINȚI”, care cuprinde lucrări de pictură, sculptură, gravură, desen, semnate de Mircia Dumitrescu.
?Vizitarea expoziției se va face în intervalul 17.00 – 21.00 (ultima intrare), cu programare prealabilă (minimum 24 de ore înainte), la numărul de telefon 021.317.31.07 sau pe adresa de email: vizitare@muzeulcotroceni. ro, în limita locurilor disponibile.
?Programările vor fi confirmate, iar participanții vor fi informați în legătură cu regulile de acces.
Participarea la eveniment se va face doar cu respectarea măsurilor speciale care au ca scop prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
‼ACCESUL ADULȚILOR SE FACE ÎN BAZA ACTULUI DE IDENTITATE
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×