Home » EVENIMENTE » Participarea Universității Hyperion la „EDEN DOCS ”Festival, Ediția a II-a, 2019

Participarea Universității Hyperion la „EDEN DOCS ”Festival, Ediția a II-a, 2019

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

În perioada 29 august – 2 septembrie 2019 s-a desfășurat ce-a de-a II-a Ediție a Festivalului de Film Documentar „EDEN DOCS” la care Universitatea Hyperion a fost reprezentată de cadre didactice – profesioniști  în domeniul  regizoral sau al criticii de film, artiști, realizatori de filme documentare, printre care amintim prof.univ.dr.Marian Țuțui, conf.univ.dr.Marina Roman, conf.univ.dr.Florin Toader, absolventi și studenți ai Facultății de Arte. Președinta festivalului a fost   Sabina Pop , regizor de film documentar și conferențiar univ.dr. la Facultatea de Arte

Hyperion, personalitate marcantă în domeniul  documentarului românesc. Apreciind  participarea, susținerea și implicarea Universității Hyperion care a fost și partener media al acestui  festival important, organizatorii au  acordat DIPLOMA „EDEN DOCS Film Festival” Elenei Spânulescu, directorul de Imagine Instituțională a Universității Hyperion, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și promovarea filmului documentar românesc.

Festivalul  organizat anual de Primăria Orașului Baile Herculane, Casa de Cultură “George Suru” a Municipiului Caransebeș și EU-RO Docs-Asociația Română a Filmului Documentar, are ca scop:
– promovarea valorilor acestui gen de film;
– sprijinirea tinerilor realizatori de film documentar;
– facilitarea și incurajarea apropierii publicului de acest gen de film cu important rol cultural, de cunoastere și de promovare a valorilor zonei.
Festivalul preia și continuă tradiția unui eveniment cu conținut similar care, înainte de ’89, se constituia într-o celebrare a acestui gen de film, a cineaștilor documentariști, a valorilor specifice ale filmului turistic, etnografic sau pe subiecte culturale, teme pentru care festivalul avea un interes aparte .
EDEN DOCS își dorește să creeze, în timp, o rețea a documentarului de valoare și să ofere publicului filme despre locuri și povești frumoase ce se pot constitui simplu într-o inspirație pozitivă.

Deși s-a aflat doar la cea de-a II-a ediție de la reluarea evenimentului, EDEN DOCS s-a impus deja ca un gest cultural caracterizat prin autenticitate și impact la public, desfășurat în prezența unor personalități ale domeniului ce-au prezentat filmele și au răspuns întrebărilor publicului.

Lista cu filmele  studenților/absolvenților Facultății de Arte Hyperion, specializarea Regie și Imagine de Film-TV, prezentate și difuzate în cadrul EDEN DOCS Festival.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×