Home » EVENIMENTE » Ora de caligrafie la Muzeul Național Cotroceni

Ora de caligrafie la Muzeul Național Cotroceni

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Marți, 5 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, la Muzeul Național Cotroceni (Salonul Cerchez) are loc evenimentul „Ora de caligrafie la Muzeul Cotroceni”. 

Proiectul își propune să atragă atenția asupra caligrafiei, a cuvântului scris cu mâna, transmițând un îndemn pentru educație, cultură, tradiție, artă și trăinicie, în vremuri în care tânăra generație are mai mult deprinderea tastaturii și a touchscreen-ului. Totuși, profesorii sunt de părere că notițele scrise pe laptop nu sunt la fel de eficiente precum cele scrise de mână.
Au răspuns afirmativ proiectului personalități precum filosoful și eseistul Mihai Șora, scriitoarea Ana Blandiana, actrița Maia Morgenstern (profesor la Facultatea de Arte Hyperion), violonistul Alexandru Tomescu și Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică.
În cadrul evenimentului, Directorul General al Muzeului Național Cotroceni, Liviu Jicman, va vorbi despre rolul și implicarea instituției în acest proiect. Totodată, învățătoarea Pavel Magdalena, de la Școala gimnazială nr. 1 „Sfinții
Voievozi” din București, va susține o oră de caligrafie împreună cu elevi ai claselor I și a II-a. La rândul ei, Dorjan Shabani, artist caligraf din Iran, va vorbi despre arta caligrafiei în tradiția persană. Expertul în grafoscopie, Cristian
Dumitrescu va explica în ce fel scrisul de mână este unic și definește fiecare persoană.
Importanța și rolul scrisului de mână reprezintă o preocupare și pentru mari universități americane precum Princeton și California, care contribuie la această dezbatere cu studii relevante în acest sens.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×