Home » EVENIMENTE » Masterclass „Cum să-ți înscrii filmele în competiții internaționale”

Masterclass „Cum să-ți înscrii filmele în competiții internaționale”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Sâmbătă, 16 iunie, studenții Universității Hyperion au putut afla informații utile despre cum își pot înscrie filmele de scurtmetraj sau lungmetraj în competiții internaționale, de la Sylvain Auzou – directorul de programe şi directorul secţiunii Venice Day (Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia) și Jacopo Chessa – directorul Torino Short Film Market, invitați speciali ai Bucharest International Film Festival 2018. 

Sylvain Auzou, născut în Franţa, este directorul de programe şi directorul secţiunii Venice Day, încă de la înfiinţarea acesteia, în 2004. Între 1998 şi 2007, Sylvain Auzou a fost directorul de marketing al revistei Le Film Français şi a coordonat campania de marketing pentru Marché du Festival de Cannes. Din 2006 până în 2012, a fost directorul programului The Business Street afiliat Festivalului de Film de la Roma. Venice Days (Giornate degli Autori) este cea mai liberală şi informală secţiune din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, înfiinţată în 2004, după modelul secţiunii Quinzaine des réalisateurs de la Cannes. Secţiunea oferă o alternativă pentru selecţia oficială a Mostrei, ca şi un punct de întâlnire pentru cineaşti, producători, distribuitori şi jurnalişti.
Jacopo Chessa (Torino, 1973) a studiat istoria filmului și a lucrat în ani 1950 și 1960 cu precădere în cinematografia franceză. A publicat două cărți și numeroase articole; a cooperat cu Arhiva națională de film a rezistenței, Universitatea din Torino și Universitatea Sorbona Nouuă, Paris 3. În 2010, el a fondat compania de producție numită Prime Bande, specializată în istoria producției și mișcării muncitorilor. De la începutul anului 2014, a fost director al Aiace Nazionale, prima asociație italiană de teatre de artă, și a Centrului Național de Scurtmetraj (Italian Short Film Center), o arhivă și o agenție de film care promovează filmele italiene de scurtmetraje. Începând cu anul 2016, este director al Torino Short Film Market. Lucrează de asemenea ca profesor pe contract la Université Sorbonne Nouvelle, Paris 3.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×