Home » EVENIMENTE » Masterclass cu regizorul Iosif Demian, la Facultatea de Arte Hyperion

Masterclass cu regizorul Iosif Demian, la Facultatea de Arte Hyperion

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Iosif Demian, unul dintre cele mai puternice nume ale generaţiei `70, generaţie care a impus direcţiile fundamentale ale filmului românesc contemporan, înscriindu-l pe firmamentul cinematografiei mondiale, a ales să susțină un Masterclass la prestigioasa Facultate de Arte a Universităţii Hyperion, joi, 18 mai 2017, ora 11.00, în Sala de conferinţe (etaj 6, corp A).

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, secţia imagine film, Iosif Demian şi-a făcut debutul cu „Apa ca un bivol negru” care a primit în 1973 Diploma de onoare a Festivalului de Film de la Cannes – Rencontres Internationales Film et Jeunesse.

Dintre peliculele remarcabile realizate de Iosif Demian amintim: filmul cult „Nunta de piatră”, regia Mircea Veroiu şi Dan Piţa, care a fost inclus în patrimoniul Muzeului de Artă Contemporană din New York, „Duhul aurului”, o peliculă de o frumusețe inexorabilă filmată în Munții Apuseni, „Aşteptarea”, „Zidul”, „Buzduganul cu trei peceţi”, „Un august în flăcări”, „Bored Olives”, dar și documentarele „Apa ca un bivol negru” și „Memoria de piatră”

A debutat ca regizor cu filmul „O lacrimă de fată”, selecţionat în 1980 la Un Certain Regard – Cannes, pentru care a obținut premiul pentru regie al UCIN, apoi realizează „Baloane de curcubeu”, „Lovind o pasăre de pradă”, „Bunicul și o biată cinste”, „Piciu”. În anii `80 s-a stabilit în Australia și a devenit şef de catedră la Şcoala Naţională de Film şi Televiziune din Sydney, unde a format ani de-a rândul generaţii de cineaşti, a realizat documentare, reportaje şi Filmul Oficial al Olimpiadei de la Antipozi.

În prezent, este implicat într-un proiect al casei de producţie Mandragora.

Imagini din timpul evenimentului se pot vedea în albumul foto de pe pagina de Facebook a Univ. Hyperion: www.facebook.com/pg/universitateahyperion/photos/?tab=album&album_id=1355581861193322

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×