Home » EVENIMENTE » Începe Bucharest International Film Festival 2018

Începe Bucharest International Film Festival 2018

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Bucharest International Film Festival (BIFF 2018) se deschide astăzi, 11 iunie, cu proiecția filmului The Leisure Seeker, care va rula la CINEMA PRO, începând cu ora 19:30 (acces gratuit, în limita locurilor disponibile). Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea Hyperion este partener instituțional al festivalului.

The Leisure Seeker – o producție  italiană 2017, în regia lui Paolo Virzi, este povestea plină de umor și de hohote de plâns a unui cuplu vârstnic care pornește la drum, într-o excursie, poate ultima a vieții lor fragile. Interpretat de inegalabilii Helen Mirren și Donald Sutherland, filmul reprezintă un mix savuros de situații amuzante, dar și de revelații ale vieții comune și ale viitorului nu foarte promițător, care îl transformă într-o memorabilă comedie dramatică.

Povestea The Leisure Seeker este inspirată de romanul lui Michael Zadoorian și este co-scrisă de Stephen Amidon. Paolo Virzi (regizor, scenarist și producător) a debutat cu  „La Bella Vita”, film care i-a adus un premiu David di Donatello şi un NastriD’Argento pentru Cel mai bun film de debut. Filmul său, „Tutta la Vita Davanti”, a câştigat două Nastri D’Argento (pentru Cel mai bun film şi pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Sabrina Ferilli).

Timp de aproape o săptămână (11-16 iunie), BIFF 2018 va prezenta publicului cinefil premiere ale unor importante filme distinse internațional, dar și dezbateri ale unor personalități publice pe teme conexe. Evenimentul beneficiază de sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB.

Tot aici vor debuta două noi secțiuni: cea de scurt metraje și „Focus on Israel”, secțiunea filmului israelian.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×