Home » APARIȚII MEDIA » HypTv a realizat un video la expoziția de grafică „Între alb și negru” a maestrului Valentin Tănase

HypTv a realizat un video la expoziția de grafică „Între alb și negru” a maestrului Valentin Tănase

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

HypTvUniversitatea Hyperion  invită iubitorii de frumos să vizioneze materialul video realizat la expoziția de grafică

Între alb și negru ”, a maestrului Valentin Tănase, unul dintre reprezentanții de onoare ai spațiului nostru cultural, deținător al multor chei spre lumi mai greu accesibile, înzestrat cu darul divin al celor puțini aleși să știe a descuia.

Tema de reflecție propusă de Valentin Tănase în lucrările expuse  este aceea că „ Între alb și negru există, de fapt, lumea. Sau, mai bine zis, lumile. Un multivers plin de culoare și substanță, care ne încape pe toți, într-un continuu balans, fragil înclinând între infinitele posibilități. Între alb și negru e însăși viața, pendulând neîncetat între speranțe și deznădejdi, e broderia dintre visul oricărui Don Quijote și până la capătul tristeții lui, interval de călătorie pe care-l explorăm, fiecare dintre noi, după pricepere.”

Expoziția a fost vernisată în data de 9mai 2022 și poate fi vizionată până în 22 mai 2022,  zilnic, între orele 11.00 – 19.00, la Galeria „Foaier” a Cercului Militar Național.

Valentin Tănase este directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei din anul 1997. Artistul plastic s-a născut la 6 septembrie 1954 la Iași, a absolvit în anul 1978 Institutul de Arte Plastice N. Grigorescu din București și a devenit, în anul 1981 membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Din anul 1977, a participat la majoritatea manifestărilor expoziționale de artă cu caracter municipal sau național, organizate de U.A.P din România. Din 1981 a deschis peste 55 de expoziții personale de pictură și grafică în țară: București, Brașov, Constanța, Buzău, Sibiu și în străinătate: Paris, La Croix Valmer, Angouleme, Roma și Bologna, Bruxelles, Viena, Praga și Kromeriz, Bratislava, Hurth-Koln, Veria, Valencia, Budapesta, Beijing.

A realizat lucrări de pictură murală monumentală și mozaic la sediul Ministerului Apărării, Muzeul Militar Național, Palatul C.E.C., Biserica Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena-Parcul Călărașilor-București, Palatul Primăriei Oradea și la Cercul Militar Național. Are, de asemenea, numeroase lucrări de sculptură: busturi monumentale, basoreliefuri, compoziții ronde-bosse, statui ecvestre, monumente de for public. Valentin Tănase este unul dintre cei mai prolifici artiști de benzi desenate din România, având peste 1.000 de pagini, în principal în genurile istorie și SF.

Artistul este decorat cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Ofițer, în anul 2000, cu medalia „Regele Mihai pentru fidelitate”, în 2014 și cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, în 2015.

#ValentinTănase #ÎntreAlbșiNegru #GaleriaFoaier #CerculMilitarNațional #HypTv #UniversitateaHyperion

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×