Home » EVENIMENTE » Lansare de carte – „Fetiţă inocentă sau seducătoare fatală? O istorie a Scufiţei Roşii”

Lansare de carte – „Fetiţă inocentă sau seducătoare fatală? O istorie a Scufiţei Roşii”

9 Flares Filament.io 9 Flares ×

scuf_printAsociația pentru Promovarea Culturii și Responsabilizare Civică împreună cu Editura Cartier vă invită la lansarea cărții cu titlul: „Fetiță inocentă sau seducătoare fatală?- O istorie a Scufiței Roșii”, autorul fiind Daniel Gicu.

Lansarea va avea loc sâmbată, 23 noiembrie 2013, ora 15.00, în cadrul Târgului de Carte GAUDEAMUS (Romexpo, Pavilion Central), la standul Editurii Cartier. La eveniment vor lua cuvântul cunoscutul antropolog Vintilă Mihăilescu și  criticul literar Paul Cernat.

Zoe Petre, istoric și publicist român, afirmă despre această carte:

„Lucrarea d-lui Daniel Gicu reprezintă o contribuție deosebit de interesantă și de originală la înnoirea direcțiilor de cercetare ale istoriografiei românești, pentru prima dată confruntată cu o anchetă referitoare la geneza și semnificatia basmelor.
Scrisă elegant și cu multă pătrundere, cartea urmărește cu rigoare și inteligență direcțiile interpretative pe care studiile de folclor, dar și de psihologie infantilă, psihiatrie sau sociologie a literaturii le-au urmat pentru a decoda una dintre cele mai cunoscute povești, Scufita Rosie.”

9 Flares Twitter 0 Facebook 9 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 9 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 Flares Twitter 0 Facebook 9 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 9 Flares ×