Home » EVENIMENTE » Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Riga şi Vilnius

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Riga şi Vilnius

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul Național Cotroceni și Ambasada României în Republica Lituania şi Republica Letonia organizează miercuri, 11 aprilie 2018, ora 18.00, în incinta Art Nouveau Museum din Riga, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar dedicat Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale.

Expoziția prezintă în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria atât în actele decizionale, cât și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene.

Din dorința de a oferi unui public cât mai numeros posibilitatea să se bucure de aceste fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, care surprind întoarcerea suveranilor la București, dar și ceremonia de încoronare de la Alba Iulia, expoziția va fi prezentată și la Vilnius, vernisajul urmând să aibă loc joi, 12 aprilie, ora 18.00, la sediul Ambasadei României în Republica Lituania.

Expoziţia poate fi vizitată la Vilnius, în perioada 13 aprilie – 30 aprilie 2018, în sediul Ambasadei României.

De la începutul anului, proiectul expoziţional „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” a fost prezentat în Chişinău, Iaşi, Braşov şi Galaţi, urmând să fie itinerat în alte oraşe precum Istanbul, Veneţia, Düsseldorf.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×