Home » EVENIMENTE » Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, la Istanbul

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, la Istanbul

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul Național Cotroceni și Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la  Istanbul organizează joi, 19 aprilie 2018, de la ora 19.30, la sediul ICR, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari“, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale organizate de Muzeul Național Cotroceni cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Expoziția relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria atât în actele decizionale, cât și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene. Pe lângă fotografii care îi înfăţişează pe Regele Ferdinand şi Regina Maria pe frontul Marelui Război, vor putea fi admirate şi imagini inedite, din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, surprinse la întoarcerea suveranilor în Bucureşti, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronare de la Alba Iulia din 1922.

După ce expoziția a fost itinerată în țară la Brașov, Iași și Galați, au urmat Chișinău, Riga și Vilnius, iar acum ajunge și în Turcia, unde va putea fi vizitată până pe data de 13 mai 2018.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×