Home » EVENIMENTE » Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, în premieră la Chișinău

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, în premieră la Chișinău

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul Național Cotroceni, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, organizează joi, 22 martie 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziției „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale pe care MNC le-a dedicat Centenarului Marii Uniri.

După Braşov, Iaşi şi Galaţi, Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune să itinereze această expoziţie şi în afara ţării. În mod simbolic, periplul internaţional al expoziţiei  „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” debutează la Chişinău, în contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin intermediul acestei expoziții, Muzeul Naţional Cotroceni evidențiază rolul Familiei Regale a României în desăvârșirea unității naționale a statului român.

Pe lângă fotografii care îi înfățișează pe Regele Ferdinand și Regina Maria pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea și imagini inedite din patrimoniul MNC, surprinse la întoarcerea suvernarilor în București, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronare de la Alba Iulia din 1922.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 23 martie – 14 aprilie 2018, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×