Home » Frontpage » „Dublu”, filmul regizoarei și prof. Catrinel Dănăiață, în deschiderea Este Film Festival Sibiu

„Dublu”, filmul regizoarei și prof. Catrinel Dănăiață, în deschiderea Este Film Festival Sibiu

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A doua ediție a festivalului de film european, Este Film Festival, va fi deschisă de filmul „Dublu”, regizat de Catrinel Dănăiață (profesor la Facultatea de Arte Hyperion), prezentat în premieră la Sibiu.

Povestea este construită în jurul lui George, un bărbat de vârstă mijlocie care pare să aibă totul: o relație stabilă, o carieră în ascensiune ca arhitect, stabilitate financiară și prieteni cu care să petreacă sau care să îl ajute la nevoie. La o privire mai atentă, însă, personajul pare să fi intrat într-o criză din care nu știe cum să iasă. Problemele lui sunt, până la urmă, problemele unei generații care se confruntă cu instabilitatea emoțională și fuga de responsabilitate, o generație de adulți-copii. Inspirat din realitatea care ne înconjoară, „povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi”, cum însăși regizoarea filmului declară.

Din distribuție fac parte Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță și Teodor Corban. Premiera internațională a acestui film avut loc anul trecut în cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, iar anul acesta filmul a fost nominalizat la trei categorii în cadrul Premiilor Gopo: cel mai bun debut—Catrinel Dănăiață, cea mai bună imagine—Petru Păunescu și cel mai bun actor—Bogdan Dumitrache.

Proiecția de gală va avea loc în prezența echipei joi, 4 mai, începând cu ora 18.00, la Teatrul Gong.

Aceasta este prima proiecție din secțiunea Film Românesc a festivalului. Programul complet va fi disponibil pe site-ul ESTEFILM.RO, dar și pe pagina Facebook.com/EsteFilm.

Biletele sunt puse în vânzare la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4), precum și înainte de proiecție. Prețul biletului este de 10 lei.

Este Film Festival este un eveniment organizat de Asociația Este Film.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×