Home » EVENIMENTE » Cursuri/Workshop-uri online pentru psihologi 2023 – trainer Cristiana Haica

Cursuri/Workshop-uri online pentru psihologi 2023 – trainer Cristiana Haica

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Începând din luna decembrie 2023, Universitatea Hyperion din București va organiza online, pe zoom,  următoarele cursuri/workshop-uri pentru psihologi:

 

 

 

1.Tehnici creative de intervenție psihologică în programele de dezvoltare personală adresate copiilor și adolescenților 

– 9 si 10 decembrie

– interval orar 10-15.00

– numar de credite 10

– cost 400 lei

Înscrierile se fac până la 7 decembrie 2023 trimițând un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com, care să conțină: Numele și prenumele cursantului, nr.de mobil, Denumirea cursului

Tehnici creative- Cristiana Haica), fotocopie după dovada achitării taxei de 400 lei.

Plata taxei de înscriere  poate fi efectuată fie prin casieria Universității Hyperion, parter, corp B, fie online/ prin bancă, pentru

Beneficiar: UNIVERSITATEA HYPERION BUCUREȘTI
CUI: 2836240
CONT IBAN: RO54BRDE441SV324033 54410
La detalii de plată se completează obligatoriu cu:
Numele și prenumele cursantului, taxa de înscriere  workshop psihologie.

Tehnicile terapeutice creative au fost întotdeauna utilizate în contextul tratării sănătății mintale și există o recunoaștere științifică din ce în ce mai largă a faptului că artele au un rol important de jucat în îmbunătățirea sănătății și bunăstării beneficiarilor. Dovezile științifice sugerează că activitățile creative pot avea un efect vindecător și protector asupra bunăstării mentale. Efectele lor terapeutice favorizează relaxarea, oferă un mijloc de autoexprimare, facilitează exprimarea și travaliul emoțiilor, reduc tensiunea arterială în timp ce stimulează sistemul imunitar și reduc stresul.

În acest workshop vom explora tehnici creative de intervenție psihologică cu aplicabilitate în cazul copiilor și adolescenților, în cazul cărora exprimarea prin arte facilitează foarte mult comunicarea și înțelegerea precum și accesul la terapie indifferent de nivelul de dezvoltare intelectuală a clientului.

2.Tulburările alimentare – evaluare clinică și intervenție psihologică de tip psihoeducație nutrițională și terapie cognitiv comportamentală 

– 26,27 si 28 ianuarie 2024

interval orar 26 ianuarie – 16-20

27 ianuarie 10-15.00

28 ianuarie 10-15.00

– numar de credite 15

– cost 550 lei

Cursul se adresează atât absolvenților de psihologie cu specializarea psihologie clinică, consiliere, cât și studenților, masteranzilor, medicilor, părinților sau celor interesați să se perfecționeze în acest domeniu.

Înscrierile se fac până la 24 ianuarie 2023 trimițând un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com, care să conțină: Numele și prenumele cursantului, nr de mobil,  fotocopie după dovada achitării taxei de 550 lei, Denumirea cursului( Tulburările alimentare-Cristiana Haica).

Plata taxei de înscriere  poate fi efectuată fie prin casieria Universității Hyperion, parter, corp B, fie online/ prin bancă, pentru

Beneficiar: UNIVERSITATEA HYPERION BUCUREȘTI
CUI: 2836240
CONT IBAN: RO54BRDE441SV324033 54410
La detalii de plată se completează obligatoriu cu:
Numele și prenumele cursantului, taxa de înscriere  workshop psihologie.

Comportamentele alimentare disfuncționale (anorexia, bulimia, hiperfagia, mâncatul compulsiv, evitarea/restricționarea aportului alimentar, refuzul alimentar la copil, sindromul mâncatului nocturn, purjarea, ortorexia samd) apar de multe ori la persoane care din punct de vedere emoțional au o suferință și se manifestă fie ca expresie a acelei suferințe, fie ca o modalitate de a face față și a diminua, a face mai suportabile efectele acelei suferințe, conștientizate sau nu. Alteori sunt consecința unor cauze biologice, fiziopatologice detectabile și diagnosticabile medical. Tulburarile de alimentatie constau într-o varietate de condiții psihologice care duc la apariția de obiceiuri alimentare nesanătoase. Indiferent care este cauza lor, consecințele acestor comportamente alimentare disfuncționale duc la afectarea consumului si absorbției alimentelor cu impact semnificativ asupra sănătății fizice și funcționării psihosociale (conform DSM -5).

Rolul psihologului în tratarea tulburărilor alimentare este unul complementar abordării nutriționistului și endocrinologului, extrem de important în contextul în care persoanele suferind de astfel de probleme întâmpină dificultăți în plan emoțional, cognitiv și comportamental.

Prin acest workshop nu ne propunem doar cunoașterea principalelor tipuri de tulburări alimentare și a factorilor care duc la apariția și menținerea lor, ci mai ales discutarea modalităților de intervenție psihologică cele mai eficiente (cu eficiență demonstrate științific) – prin psihoedicație nutrițională și tehnici de terapie cognitiv comportamentală.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×